Trump dao blagoslov: Oracle i Walmart preuzimaju poslovanje TikToka u SAD [Dopunjeno]

Iako je bilo ostalo malo vremena, Oracle i ByteDance, kompanija koja na američkom tržištu vodi poslovanje popularnog kineskog servisa TikTok, postigli su dogovor o preuzimanju. U priču je na koncu uvučena i treća kompanija – Walmart, s kojom će Oracle zajedno preuzeti poslovanje TikToka u SAD.

The Independet javlja da je Trump „blagoslovio“ ovaj deal, a Reuters je ranije danas javio da je ByteDance tražio 60 milijardi dolara. Naime, na toliko je procijenjena vrijednost TikToka na američkom tržištu, gdje ovaj servis ima preko 100 milijuna korisnika. Za potvrdu ove brojke morat ćemo još pričkati.

Prema postognutom dogovoru, Oracle će podatke američkih korisnika TikToka pohraniti na vlastitim serverima u Texasu kako bi se zadovoljili „sigurnosni standardi“, odnosno kako podaci američkih građana ne bi bili dostupni „komunističkoj vlasti u Kini“, dok će Walmart preuzeti dio poslovanja vezan uz komercijalu.

Uslijed postignutog dogovora, američko ministarstvo trgovine će zabranu upotrebe TikToka u SAD odgoditi do 27. rujna, kako bi se posao uspio realizirati.

Dopuna:

Prema navodima iz ByteDance kompanije, napredni algoritmi koje aplikacija TikTok koristi, i zahvaljujući kojima je privukla ovako velik broj korisnika, nisu sastavni dio ovog ugovora, tako da će Oracle i Walmart morati razviti vlastite.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT