Aplikacije

Twitter postaje X. Nije u pitanju samo rebranding, već opsežno širenje platforme

I kad pomisliš da se šou s Twitterom polako privodi kraju, stiže grom iz vedra neba. Elon Musk je jučer objavio na svom Twitter profilu, a sama kompanija danas i službeno, da započinje s rebrandigom u „X“.

Čak i x.com domena, koju je Musk kupio još 1999. za svoju bankarsku kompaniju, sada redirecta na twitter.com. Lako je primijetiti da je Elon opsjednut slovom X, jer se ono nalazi i u nekim drugim njegovim kompanijama, kao npr. SpaceX.

Izvršna direktorica kompanije Linda Yaccarino je ovom prigodom izjavila da će X postati puno više od društvene mreže. „X je značajka ultimativne interaktivnosti, fokusirana na audio, video, dopisivanje, plaćanje, odnosno bankarske usluge i još mnogo toga“ izjavila je Yaccarino, te dodala da će platforma uskoro biti potpomognuta umjetnom inteligencijom i „povezati nas na načine na koje do sada nismo mogli ni zamisliti“

Što Elon točno smjera s Twitterom odnosno iksom, sada je još veći misterij, no iz navoda šefice možemo zaključiti da će platforma postati puno šira nego što smo je do sada poznavali. Musk je već bio najavio uvođenje plaćanja putem Twittera, a ne treba isključiti ni integraciju kriptovaluta i općenitoh blockchain tehnologije.