Android

Vivo X60 i X60 Pro su novi top modeli ovog proizvođača za europsko tržište: procurile fotografijeSve je više glasina o Vivo X60 seriji, te njihovom novom OS-u. Vivo izbacuje novi operacijski sustav baziran na Androidu 11 – OriginOS, kojemu je predstavljanje predviđeno za 18. studeni, uz nove mobilne uređaje X60 serije.

Međutim, nešto ranije su procurile fotografije modela Vivo X60 i Vivo X60 Pro s novim OriginOS sučeljem. Model X60 će imati ravni ekran, za razliku od velikog brata, modela X60 Pro i punch hole selfie kameru. Kako je navedeno u jednom od prethodnih članaka, očekuje se da će ovaj model pogoniti Samsung-ov Exynos 1080 procesor. S desne strane uređaja možemo primijetiti prepoznatljiv crveno obojani power button.Model X60 Pro će imati zakrivljen ekran i najvjerovatnije ispod haube sadržavati Qualcomm-ov Snapdragon 875. Prodajne pakete će obogatiti punjač s bržim punjenjem od prethodnika – 33W.

Novi softver na uređajima će biti kompletno redizajniran, s naglaskom na osvajanje potrošača izvan Kine, dakle prvenstveno na europskom tržištu.
Navodi se da će najpovoljniji uređaj ove serije biti X60s, a za točne cijene pojedinih uređaja i potvrđene specifikacije ćemo se se ipak morati oboružati s malo strpljenja.