Vodič: kako natjerati Xiaomi uređaje da prikazuju push obavijesti (MIUI 8)

miui-8-ekipa

Ako ste vlasnik nekog od Xiaomi uređaja, vjerojatno ste se susretali s problemom nedolaska push obavijesti, odnosno notifikacija. One uglavnom ne dolaze zbog Xiaomijeve vrlo restriktivne politike štednje baterije i memorijskog managmenta, što samo po sebi nije problem, ali jest način na koji je to izveo. Postavke za podešavanje parametara aplikacija, baterije i memorije su raštrkane i često duboko zakopane unutar izbornika. Mislim da čak ni u upravi Xiaomija ne znaju gdje su sve razvojni timovi, koji međusobno očito ne komuniciraju, ostavili tragove.

Problem se često javljao na nešto na starijim uređajima, odnosno na onima s MIUI 6 sustavom, da bi na sedmici donekle bio u startu riješen, što opet nije pravilo. Otkako se pojavio MIUI 8, mnogi korisnici su ponovo primijetili da obavijesti ne dolaze, ali za njih (ili barem za većinu) ipak postoji rješenje.

U nastavku donosimo vodič u 5 koraka kako push obavijesti na novom MIUI-ju natjerati da rade. Prije svega moram napomenuti da ukoliko koristite uređaj s kineskim ROM-om, i nakon što ste instalirali Google Play Services, u postavkama mu omogućite sve dozvole koje traži. Ovo će biti od velike važnosti za Googleove aplikacije kao što su Gmail i Hangouts.

1. korak:

Odaberite Settings – Battery & Perfomance – Manage apps battery usage. U ovom izborniku odaberite sve aplikacije od kojih želite primati obavijesti.

2. korak:

Odaberite Settings – Premissions – Autostart. Odaberite aplikaciju za koju želite primati obavijesti i omogućite joj autostart.

3. korak:

Setings – Notifications status bar – App notifications i ponovo odaberite željene aplikacije.

4. korak:

U multitasking izborniku, dakle u onom kojeg dobijete kad stisnete tipku za multitasking, željenu aplikaciju povucite prema dolje i zaključajte pritiskom na «lock». Ovim ćete spriječiti da ju sustav izbaci iz memorije, što znači da će stalno biti aktivna u pozadini.

5. korak

Otiđite u Settings – About phone i stavku MIUI version dodirnite između 7 i 10 puta (ovisno o modelu). Nakon što vas sustav obavijesti da ste postali developer, odaberite Developers options stavku, koja može biti smještena unutar Additional settings podizbornika. U njoj potražite Memory optimization stavku te ju isključite. Nakon ovoga, uređaj će se resetirati.

I to je to. Nakon ove gimnastike, vaš MIUI 8 ne bi trebao štrajkati kad su notifikacije u pitanju, a ako se to zaista dogodi, što je moguće, tada svoj uređaj vratite kao jneispravan.
Također, ovih pet koraka nekima možda neće biti ni potrebno, dakle možda prođu s dva ili tri, no ako želite biti sigurni da će obavijesti zaista stizati, svakako prođite svih pet.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]