Vodič: kako natjerati Xiaomi uređaje da prikazuju push obavijesti (MIUI 8)

miui-8-ekipa

Ako ste vlasnik nekog od Xiaomi uređaja, vjerojatno ste se susretali s problemom nedolaska push obavijesti, odnosno notifikacija. One uglavnom ne dolaze zbog Xiaomijeve vrlo restriktivne politike štednje baterije i memorijskog managmenta, što samo po sebi nije problem, ali jest način na koji je to izveo. Postavke za podešavanje parametara aplikacija, baterije i memorije su raštrkane i često duboko zakopane unutar izbornika. Mislim da čak ni u upravi Xiaomija ne znaju gdje su sve razvojni timovi, koji međusobno očito ne komuniciraju, ostavili tragove.

Problem se često javljao na nešto na starijim uređajima, odnosno na onima s MIUI 6 sustavom, da bi na sedmici donekle bio u startu riješen, što opet nije pravilo. Otkako se pojavio MIUI 8, mnogi korisnici su ponovo primijetili da obavijesti ne dolaze, ali za njih (ili barem za većinu) ipak postoji rješenje.

U nastavku donosimo vodič u 5 koraka kako push obavijesti na novom MIUI-ju natjerati da rade. Prije svega moram napomenuti da ukoliko koristite uređaj s kineskim ROM-om, i nakon što ste instalirali Google Play Services, u postavkama mu omogućite sve dozvole koje traži. Ovo će biti od velike važnosti za Googleove aplikacije kao što su Gmail i Hangouts.

1. korak:

Odaberite Settings – Battery & Perfomance – Manage apps battery usage. U ovom izborniku odaberite sve aplikacije od kojih želite primati obavijesti.

2. korak:

Odaberite Settings – Premissions – Autostart. Odaberite aplikaciju za koju želite primati obavijesti i omogućite joj autostart.

3. korak:

Setings – Notifications status bar – App notifications i ponovo odaberite željene aplikacije.

4. korak:

U multitasking izborniku, dakle u onom kojeg dobijete kad stisnete tipku za multitasking, željenu aplikaciju povucite prema dolje i zaključajte pritiskom na «lock». Ovim ćete spriječiti da ju sustav izbaci iz memorije, što znači da će stalno biti aktivna u pozadini.

5. korak

Otiđite u Settings – About phone i stavku MIUI version dodirnite između 7 i 10 puta (ovisno o modelu). Nakon što vas sustav obavijesti da ste postali developer, odaberite Developers options stavku, koja može biti smještena unutar Additional settings podizbornika. U njoj potražite Memory optimization stavku te ju isključite. Nakon ovoga, uređaj će se resetirati.

I to je to. Nakon ove gimnastike, vaš MIUI 8 ne bi trebao štrajkati kad su notifikacije u pitanju, a ako se to zaista dogodi, što je moguće, tada svoj uređaj vratite kao jneispravan.
Također, ovih pet koraka nekima možda neće biti ni potrebno, dakle možda prođu s dva ili tri, no ako želite biti sigurni da će obavijesti zaista stizati, svakako prođite svih pet.

 
      
 • Hrvoje Medved

  Baš su to divno izveli… Upravo zbog ovakvih stvari nisam nikad kupio Xiaomi mob.

 • marko

  Katastrofa

 • Gogo

  Ja nisam imao takvih problema na Mi 4c, a radilo se o najnovijem MIUI eu. beta romu.

 • Robert Oreški

  a ja bi samo da puste nešto novije od 5.1 lollipopa u miui 8 global na redmi3 pro

 • rade

  ja imama mi5s plus kupio prije mjesec dana nista nisam morao stimati notifikacije dolaze u sekundi.

 • zag0

  Krešo i ekipa: Da li mi preporučate uzeti Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16GB ili Asus ZenFone 2 4/32GB? Xiaomi ima jači SoC (Snap650), prilično jaču bateriju, figerprint senzor i metalan je, a Asus nema MIUI i ima duplo više RAM-a i storagea. Xiaomi 3/32 nije dobavljiv tamo gdje kupujem pa on nije u izboru. Cijena oba uređaja je ista.

 • Krešimir Blažev

  Ako ti uređaj neće služiti kao igraća konzola, onda je možda bolji izbor Asus. Jer ako izuzmemo faktor procesora, on ima više objektivnih prednosti.

 • Svaki uređaj ima neke svoje mane i nejasno riješene stavke. Ništa jednostavniji nije postupak kojim bi se omogućilo slaganje ikona po želji na iPhoneu ili uključivanje USB-OTG funkcije na Xperijama.. A jednom kad ovo odradiš za frakciju cijene uređaja renomiranog proizvođača dobiješ jednako kvalitetan uređaj.

 • Robert Višković

  +1

 • Dino

  Baterija nije bitna, fingerprint u današnje vrijeme?

 • Goran

  Kako možeš uspoređivati notifikacije o mailu ili poruci sa slaganjem ikona, mislim kome je to bitno, tinedžerima?!
  Nemam predrasude prema kineskim proizvođačima, ali većina ima manu da “nabrijava” tehničke karakteristike uređaja dok je software odron, to mi je glavna zamjerka i prepreka da si za sad kupim nekog “kineza” osim huaweia.

 • Kmica

  Ja imam problema sa Mate-om jer nikako nemogu da mi mailovi stižu dok wup i viber i facebook sve normalno stiže, sve sam odobrio u postavkama baterije i task killeru ali i dalje ne stiže, gmail i yahoo su u pitanju.

 • Krešimir Blažev

  Vidi postoji li u developer opcijama memory managment.

 • Anto

  Dajte nam vodic kako staviti MIUI 8.
  Ja na Redmi Note 3 nikako ne mogu. Probao na razne nacine ali bezuspješno. I preko Compa i instalirati paket direktno na mob ali nece nikako da ga otvori i instalira.
  I kako da nema automatski u aplikaciji updater da pokaže. Nego uredno pise da nema.

 • Dale

  Neznam zasto si spomenio xperije u vezi poteskoca sa postavljanjem USB-OTG, mozda je do odredjenog modela ali znam da npr xperia z1, z3, z3 compact i z2 tablet rade bez ikakvog postavljanja usb otg-a, nikad problema nisam imao s tim.

 • Kmica

  Nema ništa što bi pomoglo.

 • Krešimir Blažev

  Hard reset?

 • Kmica

  Evo još ću malo pričekat posa ona, nemam volje za hard reset.

 • Kmica

  Ponovo instalirao app i sad radi normalno.

 • Krešimir Blažev

  Mašala

 • Đuro Drljača

  Ja sa mojim MI5 uopšte nemam taj problem, a i da ga imam ovo podešavanje traje 3 minuta i rešeno.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]