Aplikacije

WhatsApp Kanali napokon su tu. Pratite različite ljude, organizacije i teme, a možete kreirati i vlastite

WhatsApp Kanali omogućuju administratorima slanje jednosmjernih poruka svojim pratiteljima, uključujući tekst, fotografije, videozapise, stickere i ankete. Platforma je ovim praktički otvorila svoja vrata tisućama organizacija, sportskih timova, umjetnika i mnogih dugih skupina koje korisnici sada mogu pratiti izravno unutar aplikacije.

Kanali se razlikuju od uobičajenih chatova, a identiteti kanala koje korisnici prate ne otkrivaju se drugim pratiteljima. WhatsApp daje prioritet zaštiti osobnih podataka, kako za administratore kanala tako i za pratitelje.

WhatsApp je izradio nekoliko ažuriranja kako bi poboljšao funkcionalnost kanala:

Poboljšani imenik: korisnici mogu lako otkriti kanale filtrirane po geolokaciji, odnosno državi. Također mogu vidjeti nove, aktivne i popularne kanale na temelju broja pratitelja.

Reakcije: Korisnici mogu izraziti svoje povratne informacije pomoću emotikona i vidjeti ukupan broj reakcija.

Uređivanje: administratori će uskoro imati mogućnost uređivati svoja ažuriranja u roku od 30 dana. Nakon tog razdoblja, ažuriranja će se automatski izbrisati s WhatsApp servera.

Prosljeđivanje: kada korisnici prosljeđuju ažuriranje u chatove ili grupe, proslijeđena poruka uključuje link natrag na kanal, omogućujući drugima da saznaju više o temi.

Također, WhatsApp radi na poboljšanjima kanala na temelju povratnih informacija korisnika, a u nadolazećim mjesecima omogućit će svakome kreiranje vlastitog kanala.

Kako koristiti WhatsApp kanale

Da biste pronašli i pratili kanale, otvorite aplikaciju WhatsApp i idite na novu karticu „Updates“ ili "Ažuriranja". Također možete pretraživati kanale prema nazivu ili ključnoj riječi.

Nakon što pronađete kanal koji želite pratiti, dodirnite gumb "Slijedi". Tada možete odabrati primanje ažuriranja s kanala u svojim obavijestima.

Za pregled ažuriranja s kanala koje pratite, idite na karticu "Ažuriranja". Također možete vidjeti novosti s određenog kanala tako da dodirnete njegov naziv.

Na ažuriranja možete reagirati emotikonima tako da dodirnete gumb odgovarajućeg. Također, možete proslijediti ažuriranja u chatove ili grupe dodirivanjem gumba za prosljeđivanje.