Aplikacije Apple Android

WhatsApp lansira Sticker Maker – vlastiti alat za kreiranje stickera

Još jedna zanimljiva značajka uskoro stiže na WhatsApp. Radi se dodatku za izradu stickera pod nazivom „Sticker Maker“. Iako je i do sada bilo moguće kreirati vlastite stickere putem aplikacija trećih strana, WhatsApp će ih od sada nuditi unutar same aplikacije. Tako ćete biti u mogućnosti izraditi razne statične ili animirane stickere koristeći se pritom vlastitim sadržajem, npr. fotografijama ili videom.

Prema informacijama iz Meta korporacije, Sticker Maker je već dostupan kroz WhatsApp web platformu, a uskoro stiže na iOS uređaje, odnosno iPhone. Nakon toga, nova značajka će također biti dostupna i na Android uređajima.

Za kreiranje stickera potrebno je ući u konverzaciju, odabrati ikonicu kojom pristupate postojećim stickerima, ali ćete umjesto njih odabrati stavku u izborniku koja omogućuje kreiranje novog.

Ovo će poprilično olakšati posao svima koji vole slati stickere i njima maltretirati sugovornike. Ukoliko spadate u ovu skupinu, pokušajte ne pretjerivati, jer biste od nekih kontakata mogli zaraditi i blokadu.