Windows 11 od sada podržava Android aplikacije... djelomičnoProšlo je nekoliko mjeseci od lansiranja Windows 11 operativnog sustava pa je tako stiglo i vrijeme za malo značajniju nadogradnju. Jedna od najvećih novosti je podrška za Android aplikacije, o čemu se već prilično dugo govori.Za sada je dostupna samo korisnicima u SAD, i to u vidu mogućnosti korištenja Amazonove trgovine aplikacijama. Američkim korisnicima će u prvoj fazi biti dostupno oko 1000 aplikacija iz Amazonovog Appstorea, što uključuje i određeni broj knjiga u zvučnom obliku te aplikacija za Kindle.

Naravno, ono što većina nas očekuje je širenje na ostale regije, ali i podrška za za Google Play trgovinu, koja donosi neusporedivo više sadržaja. Od ostalih novosti koje donosi nova Windows nadogradnja treba istaknuti podršku za jednostavnije ušutkavanje Teams poziva.

Datum i vrijeme sada su dostupni i na sekundarnom monitoru, a widget za vremensku prognozu pokazuje uvjete u stvarnom vremenu. Redizajniran je i Media Player, a Notepad nudi mogućnost korištenja u dark modu, dakle s tamnom pozadinom umjesto bijele.