Android

Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 12 T Pro službeno predstavljeni: 200 MP kamera, 120W brzo punjenje...Xiaomi je danas u Minhenu, za globalno tržište predstavio svoje najnovije top modele — Xiaomi 12T seriju, i to Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 12T koji donose novi sustav kamera za korisnike koji traže poboljšane performanse i kreativne načine za proizvodnju sadržaja.
Kamere

Prema objavi iz Xiaomija, oba modela imaju profesionalne kamere koje korisnicima nude iznimno iskustvo fotografiranja pametnim telefonom. S profesionalnim sustavom kamera rezolucije 200 MP, podržanim revolucionarnim hardverom i naprednim AI algoritmima, Xiaomi 12T Pro daje fotografije visoke jasnoće, iznimno dobru noćnu fotografiju i brzo izoštravanje slike. Ove značajke, zajedno s nizom drugih optimizacija, omogućuju snimanje finih detalja, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja ili pri snimanju objekata koji se brzo kreću - bez gubitka fokusa.

Kamera donosi 2x povećanje koje može iskoristiti mogućnosti velikog 1/1,22" senzora za snimanje portreta. Uz značajke Xiaomi ProCut i Ultra burst, Xiaomi 12T Pro pomaže u inteligentnom izrezivanju i stvaranju profesionalnog sadržaja. Svakako treba napomenuti da Xiaomi 12T Pro podržava 8K video u punoj razlučivosti.

Istovremeno, u Xiaomi 12T implementiran je sustav trostruke kamere: 108 MP primarna kamera, 8 MP ultraširoka te 2 MP makro kamera. Odlične mogućnosti pri slabom osvjetljenju daju oštre i svijetle fotografije, čak i u izazovnim situacijama.

Hardver

Xiaomi 12T Pro je pokretan je procesorom Snapdragon 8+ Gen1 izrađenim u 4 nm procesu, koji značajno poboljšava performanse procesora (CPU) i grafičke jedinice (GPU) za 16,7%, odnosno 11% u usporedbi sa Snapdragonom 8 Gen 1, te smanjuje potrošnju svakog od njih za 33% i 30%. Opremljen sustavom disipacije topline koji se sastoji od parne komore koja je - u odnosu na model Xiaomi 11T Pro za 65% veća te ima 125% veću toplinsku pokrivenost materijala, čime se izbjegava pregrijavanje.

Xiaomi 12T pokreće vodeći MediaTekov čipset — MediaTek Dimensity 8100-Ultra, koji je izgrađen u 5 nm proizvodnom procesu. Čip je u potpunosti nadograđen novom strukturom procesora, čime su performanse i energetska učinkovitost veće i do 30% u usporedbi s prethodnikom, kao i brzine takta, predmemorije i pohrane. Bez obzira radi li se o snimanju fotografija ili videozapisa, gledanju filmova ili pregledavanju društvenih mreža, Xiaomi 12T pruža vrhunske performanse, navode u Xiaomiju.

Baterije

Serija Xiaomi 12T nudi dugo trajanje baterije, čak i među flaghsip modelima Xiaomi, a uz to ima i iznimno brzo punjenje. Oba modela imaju veliku bateriju kapaciteta 5000 mAh te podržavaju 120 W HyperCharge stvandard brzog punjenja, što znači da se baterija do 100% napuni za nevjerojatnih 19 minuta.

Uz Xiaomi AdaptiveCharge, uređaji uče korisničke svakodnevne rutine punjenja kako bi optimizirali i podržali dugoročno zdravlje baterije.

Zaslon

Zaslon dolazi s dijagonalom 6,67", a izrađen je u AMOLED tehnologiji, s 1220p rezolucijom. Poboljšan je značajkama kao što je npr. AdaptiveSync, koji dinamički prilagođava brzinu osvježavanja na temelju pregledanog sadržaja – pogodno za korisnike koji provode puno vremena sa svojim telefonima. Adaptivni način čitanja također  smanjuje količinu emitiranog plavog svjetla kako bi smanjio tenzije vida i olakšao čitanje.

Cijene i dostupnost

Xiaomi 12T serija dostupna je u prodaji od 5. listopada. Razdoblje prednarudžbi počinje 5. listopada i trajat će do 12. listopada. U razdoblju prednarudžbi, svaki kupac koji kupi Xiaomi 12T ili 12T Pro model dobiva Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite.

Xiaomi 12T Pro dolazi u varijanti 8 GB + 256 GB s maloprodajnom cijenom od 6.299 kn (EUR 819).

Xiaomi 12T dolazi u varijanti 8 GB + 128 GB, s maloprodajnom cijenom od 4.699 kn (609 EUR).

Napominjemo da se model Xiaomi 12T Pro već nalazi na našem testu i uskoro možete očekivati detaljnu recenziju.

Uskoro opširnije...