Android

Xiaomi 14 Ultra – Prve glasine donose specifikacije kamere

Pored modela Xiaomi 14 Pro koji će za globalno tržište vjerojatno biti predstavljen krajem veljače u Barceloni, ova kineska kompanija se sprema lansirati još jedan model iz najprestižnije serije. U pitanju je model Xiaomi 14 Ultra. Ali prije bilo kakve službene najave, neke od ključnih specifikacija kamere otkrio je @ZionsAnvin tipster, a detalji slijede u nastavku.

Ovaj cinker je navodno otkrio da će novi Xiaomi premium telefon imati kružni modul kamere će sadržavati VARIO-SUMMILUX 1:1.63-2.5/12-120 (ASPH) leću. Primarna kamera bi trebala donijeti Sony LYT-900 senzor rezolucije 50 megapiksela s promjenjivim rasponom otvora blende (f/1,63-f/2,5).

Dodao je da će ovaj senzor biti opremljen 120 mm periskopskom lećom, što će donijeti otprilike 5x optičko povećanje u odnosu na primarnu kameru. U svojoj objavi na X platformi, također je objavljena slika koja otkriva veliki modul kamere u kojem se nalaze izrezi za četiri senzora te LED bljeskalica. Na temelju onoga što smo do sada saznali, očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra biti službeno predstavljen sredinom ove godine.