Android

Xiaomi 14 Ultra službeni renderi. Odličan dizajn, vrhunske specifikacije, ali cijena vam se neće svidjeti

Xiaomi je sada i službeno potvrdio da će se predstavljanje modela Xiaomi 14 Ultra za kinesko tržište dogoditi 22. veljače, dakle tri dana prije globalnog. Podsjetimo, event koji će obilježiti lansiranje globalne verzije zakazan je za 25. veljače, na ovogodišnjem MWC sajmu u Barceloni.

Xiaomi je paralelno objavio i teaser u vidu službenih rendera modela Xiaomi 14 Ultra, iz kojih napokon možemo zaključiti kako će uređaj na koncu izgledati.

Prvo što primjećujemo je da zaslon ipak neće biti potpuno ravan, kako smo isprva mislili, ali neće biti ni zakrivljen poput onog na ostalim modelima. Stupanj zakrivljenja će očito biti minimalan, no pravi dojam nećemo moći prenijeti dok uređaj i sami ne uzmemo u ruke.

Povezano: Xiaomi 14 Ultra: Svi do sada poznati detalji

Na poleđini je vidljiv modul s četiri kamere i dvije LED bljeskalice, koji se dizajnom ne razlikuje puno od onog na prethodniku, a tu je i očekivani Leica branding.

Prema informacijama koje prenose kineski izvori, će Xiaomi 14 Ultra će biti dostupan u više boja i varijanti završnih obrada. Tako će na raspolaganju biti imitacija kože, staklo, kao i titansko kućište, no čini se da će ovako širok izbor biti rezerviran za kinesko tržište. Naime, isti izvori upućuju na to da će na globalnom na raspolaganju biti samo varijanta s imitacijom kože u crnoj i bijelo boji.

Usput napomenimo kako su u međuvremenu procurile i cijene za europsko tržište, koje neće baš ohrabriti potencijalne kupce. Naime, sada je prilično izvjesno da će top model imati preporučenu cijenu od 1499 eura, a ona se može razlikovati od države do države, što ovisi o stopi PDV-a i politici distributera.