Vozila

Xiaomi bi električni automobil mogao predstaviti već ovog ljetaI dok svijet još uvijek nagađa o tome hoće i kada Apple lansirati svoj iCar, ili kako će se već njihovo električno vozilo zvati, čini se da bi ga Xiaomi u tome mogao preteći. Iako ne sumnjamo da bi eventualno Appleovo vozilo moglo postići veću popularnost, ne treba se čuditi ako Xiaomi do tada već bude imao gotov projekt.

U zadnjih nekoliko godina smo imali prilike vidjeti kako je ova kompanija od proizvodnje jeftinih mobitela strelovito napredovala i postala jedan od najcjenjenijih brandova u svijetu elektronike, o čemu svjedoči cijeli spektar proizvoda, pa čak i onih na kotačima.

U Xiaomiju tvrde da je vremenski okvir za lansiranje električnog vozila 2024. godina, no u trećem kvartalu ove godine, mogli bismo upoznati prototip, prenosi GizChina. Na ovom projektu trenutno radi preko 1000 ljudi, a kao cjenovni razred budućih vozila spominje se spektar između 160.000 i 300.000 juna, što otprilike odgovara istom iznosu u kunama.