Xiaomi Mi 11 Utra službeno: sekundarni zaslon, 120x zoom, 5000 mAh baterija puna za 36 minuta

Xiaomi je danas službeno predstavio novi top model – Xiaomi Mi 11 Ultra. Radi se o uređaju o kojem su dugo kružile glasine, a procurilo je i podosta specifikacija koje se uglavnom podudaraju s onim što je danas predstavljeno.

Mi 11 Ultra je definitivno najbolji i najnapredniji uređaj proizašao iz Xiaomijevih radionica, a ističe se ponajprije povećim napretkom na području kamere. No, prije nego krenemo na taj najzanimljiviji dio, spomenimo kako za pogon koristi Snapdragon 888, a dolazi sa 6,81-inčnim AMOLED zaslonom zakrivljenim sa sve četiri strane (!). Rezolucija mu iznosi 3200 x 1440 točaka, ima 120 Hz stopu osvježavanja prikaza i čak 480 MHz stopu osvježavanja dodirne površine, dok pozadinsko osvjetljenje ide do 1700 nita.

Kao što je već rečeno, najzanimljiviji dio odnosi se na kameru, a njezin modul na ovom uređaju je zapravo najveći kojeg smo do sada imali prilike vidjeti. Zauzima cijeli gornji dio poleđine, sadrži tri kamere i mali 1,1-inčni zaslon. Ako se pitate čemu potonji služi, odgovor leži u okidanju selfija, ali i osnovnim operacijama i obavijestima kad je uređaj položen na stol licem prema dolje. Tako, primjerice, na njemu možete vidjeti postotak napunjenosti baterije, odgovoriti na poziv, ali i vidjeti vremenske prilike.

Poveći modul sadrži tri kamere, od kojih primarna raspolaže ogromnim Samsungovim ISOCELL GN2 1/1.2“ senzorom, s 50 megapiksela. Koristi Pixel-binning tehnologiju, a za fokusiranje – Dual-Pixel autofokus. Optička stabilizacija se podrazumijeva, a fizički veliki senor obećava veći kvalitetu noćnih fotografija. Druga kamera je ultra-šrokokutna, donosi 48 megapiskela, a pokriva kut od 128 stupnjeva. Treća je telefoto i donosi 5x optički, odnosno 10x hibridni zoom. U Xiaomiju navode da je moguće fotografirati i sa 120x digitalnim povećanjem. Tu je i podrška za 8k video, kao i mogućnost okidanja svim kamerama odjednom, što će vam omogućiti da na koncu odaberete koja fotografija je najbolje ispala. Isto vrijedi i za selfije, dakle uz pomoć spomenutog sekundarnog zaslona.

Što se ostatka hardveraja tiče, Xiaomi Mi 11 Ultra dolazi s maksimalno 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije, iako će u ponudi biti i druge kombinacije, uglavnom s manjim kapacitetima. Baterija donosi čitavih 5000 mAh i što je najvažnije, sa „silicon oxide anode“ tehnologijom izrade, koja podržava 67W punjenje, kako žično, tako i bežično. Ova tehnologija će omogućiti punjenje od 0% do 100% za samo 36 minuta.

Svakako treba istaknuti da je kućište vodootporno i posjeduje IP68 certifikat. Uređaj podržava novi WiFi 6E standard, a donosi i infra-crveni port.

Cijena u Kini će iznositi između 5999 juana (5866 kuna) i 6999 juana (6.845 kuna) za najskuplju verziju. Naravno, kad ovaj uređaj stigne na europsko tržište, svakako treba očekivati više cijene zbog carina i općenito viših fisklnih nameta.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT