Xiaomi predstavio Amazfit Verge 2 pametni sat

Paralelno s narukvicom Mi Band 4, Xiaomi je predstavio i Amazfit Verge 2 pametni sat. Za Xiaomi je ovaj sat napravila tvrtka Huami koja već dugi niz godina radi proizvode za poznatog kineskog proizvođača smartfona. Druga po redu verzija Amazfit Verge sata dolazi s nekoliko interesantnih opcija koje bi mu mogle osigurati izvrsnu prodaju na ionako zasićenom tržištu pametnih nosivih uređaja. Najznačajnije hardverske opcije ovog sata su podrška za eSIM, mogućnost mjerenja elektrokardiograma, odnosno atrijske fibrilacije te korištenje po prvi puta Qualcommovog čipseta Snapdragon 2500.

Zaslon Verge 2 sata je 1.39 inčni AMOLED rezolucije 454×454 piksela, a zaštićen je Gorilla 3 staklom. Sat dolazi s podrškom za WiFi b/g/n, GPS/GLONASS, NFC te Bluetooth 4.2.

Kućište mu je izrađeno od cirkona i keramike, zahvaljujući čemu će mnogo bolje podnositi ogrebotine u odnosu na polikarbonatno kućište prošlogodišnje verzije. Uređaju je dodijeljen IP68 certifikat što znači da bi se s njim mogli i okupati, premda Huami to službeno ne preporučuje.

Snapdragon 2500 i 512 MB RAM-a će omogućiti ugodno korištenje, a s baterijom kapaciteta 420 mAh to će biti jedan puni dan. Sat ima i 4GB interne memorije što je dovoljno za sve hitove Mila Hrnića i Miše Kovača, a tu je još i mikrofon za mogućnost korištenja Xiaomijevog asistenta.

Premda je sat usmjeren na klasično praćenje 10 najvažnijih sportova, odnosno aktivnosti, mogućnost mjerenja ECG-a ga stavlja u malobrojnu skupinu satova gdje se još nalaze uvijek popularni Apple Watch 4 i zanimljivi Withings Move ECG. Amazfit Verge 2 će moći snimati do 7 dana ECG mjerenja duljine  60 minuta što bi moglo zainteresirati sve koji pate od srčane aritmije.

Vrlo zanimljiva eSIM opcija trenutno radi sa kineskim operaterima a još se ne zna hoće li opcija biti dostupna za druga tržišta diljem svijeta.

Xiaomi, odnosno Huami, će prodavati Amazfit Verge 2 po cijeni od 999 Yuana, odnosno približno 946 kn, dok će verzija s ECG-om koštati 1299 Yuana a što je 1230 kuna. Kao i Mi Band 4, ovaj sat će imati svoju Avengers verziju pa eventualni fanovi mogu rzmisliti i o njoj. Trenutno je sat samo dostupan u Kini, no do kraja godine bi trebao doći u Europu i SAD.

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT