Aplikacije

YouTube će vam onemogućiti prikaz videa čak i ako ad-blockere koristite zaobilazno

U listopadu prošle godine, YouTube je započeo obračun s korisnicima koji koriste ad-blockere. Ukoliko su im isti bili uključeni, steaming servis je počeo blokirati prikaz video sadržaja.

Snalažljivi korisnici ovo su uspjeli zaobići putem aplikacija trećih strana, no očito ne zadugo.

Naime, Google je objavio da pokreće novu etapu borbe protiv ad-blockera, koja se manifestira u blokiranju upravo aplikacija koje su omogućavale izbjegavanje spomenutih restrikcija. Ukoliko budete koristili alternativne aplikacije za pregled videa na YouTubeu bez oglasa, sadržaj vam se neće ispravno prikazivati ili se neće prikazivati uopće.

U Googleu navode da se su oglasi potrebni kako bi kreatori bili plaćeni za svoj rad, te da blokiranje oglasa izravno utječe na njihove prihode. Naravno, znamo da utječe i na Googleove, no vidjeli smo da su u posljednje vrijeme zaista pretjerali. Gledanje videa na YouTubeu često podsjeća na gledanje filma na nekom od TV programa. Ali tko još uopće gleda TV?

S druge strane, Google podsjeća da svi koji žele gledati video sadržaj bez reklama, može se pretplatiti na YouTube Premium i uopće se ih ne vidjeti. Koliko para – tolike muzike, rekle bi naše babe.