Zbog alarmantnog stanja u Foxconnovoj tvornici, Ming-Chi Kuo predviđa manjak od 20 milijuna iPhone 14 Pro i 14 Pro Max primjeraka

Vjerojatno najpoznatiji i najpopularniji analitičar Appleovog poslovanja, Ming-Chi Kuo, objavio je mnogo crnju prognozu za iPhone 14 Pro modele, od one koju je izradio Bloomberg. Umjesto 6 milijuna primjeraka koji će, po Bloombergu, nedostajati za blagdansku sezonu, Kuo predviđa cifru između 15 i 20 milijuna.

Štoviše, malo je vjerojatno da će kupci koji čekaju svoj iPhone 14 Pro ili Pro Max, htjeti dodatno prolongirati kupnju, budući da je situacija iz dana u dan sve više neizvjesna. Mnogi bi se, tvrdi Kuo, mogli predomisliti i kupiti neki drugi uređaj, iz čega bi mogao uslijediti prestanak interesa za najboljim Appleovim modelima.

Ne moramo s Kuom dijeliti ovakav pesimizam, ali je prilično izvjesno da se situacija u najvećoj Foxconnovoj tvornici neće tek tako popraviti, budući da je zbog nedavnih nereda i stroge anti-Covid politike, održavanje planirane dinamike proizvodnje upitno.