Alcatel One Touch Idol: Recenzija

Alcatel je poznato ime u telekomunikacijskoj industriji, no posljednjih godina njegova prisutnost na tržištu mobitela je znatno smanjena u odnosu na razdoblje od prije desetak godina. Ove godine su se odlučili vratiti na velika vrata pa su predstavili nekoliko novih modela temeljenih na Androidu koji svojim karakteristikama i kvalitetom izrade mogu konkurirati etabliranim proizvođačima poput Samsunga, HTC-a, Sonyja itd.

Model s kojim smo se družili ovih desetak dana je Alcatel One Touch Idol 6030D, uređaj s dva SIM utora, dakle s podrškom za dvije SIM kartice, 4,7” zaslonom, dvojezgrenim procesorom i nadasve prihvatljivom cijenom.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 133 x 67.5 x 7.9 mm

Masa: 110 grama

Zaslon: 4,7” IPS LCD 960 x 540 točaka, 236 ppi

SoC: MTK 6577+

CPU: Dvojezgreni 1,0 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 13 GB

SIM: 2X Micro SIM

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, WiFi direct, DLNA

3G: HSPA+ do 7,2 Mbps

4G: –

OS: Android 4.1 Jelly Bean

Kamera: 8 MP/720p

Prednja kamera: 2 MP

Baterija: 1800 mAh

Prednosti

Dizajn

Kvaliteta izrade

Dual SIM

Performanse

Kamera

Cijena

Omjer uloženo/dobiveno

Nedostaci

Nema utor za memorijske kartice

Baterija nije izmjenjiva

Ne podržava USB on-the-go

Dizajn kućište i zaslon

Odmah ću reći da nas je Alcatel One Touch Idol već na prvi pogled oduševio. Vidljivo je da je na dizajnu radio tim s iskustvom, tj. da nacrti nisu sklepani na brzinu. Uređaj izgleda vrlo elegantno čemu svakako doprinosi jednodjelno kućište i debljina od svega 7,9 mm, a ne treba zanemariti ni izuzetno malu masu za jedan 4,7” uređaj koja iznosi 110 grama.

Materijal od kojeg je izrađeno kućište je plastika, ali stražnji dio, koji obuhvaća i rubove, zbog svoje sive boje izgleda kao imitacija aluminija. Na tim rubovima su fino uklopljene fizičke tipke (za podešavanje glasnoće i uključivanje) te mala vratašca za SIM kartice s obje strane koja su možda malo krhka pa bi trebalo pripaziti kako rukujete njima.

Na stražnjoj strani imamo 8 MP kameru s LED bljeskalicom, a skroz na dnu poleđine vanjski zvučnik. Donji rub kućišta sadrži micro USB utor i rupicu mikrofona, dok je 3.5 mm audio utor smješten na vrhu.

S ergonomske strane, uređaj je unatoč svojim dimenzijama iznimno ugodan za rukovanje, čemu, uz tankoću, doprinosi i zaista mala masa. Na kraju krajeva, mora se priznati da Alcatel One Touch Idol ostavlja dojam osjetno skupljeg uređaja.

Zaslon Alcatela One Touch Idol ima dijagonalu od 4,7 inča rezolucije 960 x 540 točaka što mu daje gustoću od cca. 236 točaka po inču (ppi). Tehnologija izrade je IPS LCD, dakle kutovi vidljivosti i prikaz boja bolji su nego što je to slučaj na TFT zaslonima. Preciznost i odaziv su također izvrsni, stoga možemo reći da zaslon ostavlja ukupan dojam kao da se radi o skupljem modelu.

Napomenimo i to da je zaslon presvučen i Dragontrail zaštitom protiv grebanja.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT