Alcatel One Touch X’Pop – Recenzija

Alcatel je ovu godinu, kao što smo vidjeli, započeo velikim povratkom u svijet smartfona. Novi One Touch modeli temeljeni na Androidu već u su i kod nas neko vrijeme u prodaji, a onaj kojim se danas bavimo je Alcatel One Touch X’Pop. Radi se o uređaju prilično kompliciranog naziva koji se dimenzijama zaslona smjestio neposredno ispod modela One Touch Idol, recenziranog nedavno. Slično vrijedi i za hardver, a  opis cijelog uređaja i dojmove s testiranja pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 131 x 68 x 10.9 mm

Masa: 139 grama

Zaslon: 4,5” TFT LCD 960 x 540 točaka, 245 ppi

SoC: Nema podataka

CPU: Dvojezgreni 1,0 GHz

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,3 GB)

SIM: mini SIM

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, WiFi direct

3G: HSPA+ do 7,2 Mbps

4G: –

OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Kamera: 5 MP/720p

Prednja kamera: VGA

Radio: Da

Baterija: 1800 mAh

Prednosti

Dizajn i kvalitetna izrada

Odličan video player

Cijena

Nedostaci

Starija verzija Androida

Ne podržava USB on-the-go

Mogući problemi s autofokusom u slabijim svjetlosnim uvjetima

Dizajn, kućište i zaslon

 IMG_3731 IMG_3734 IMG_3736 IMG_3741 IMG_3743 IMG_3745 IMG_3747 IMG_3729

Alcatel One Touch X’Pop nam je stigao u bijeloj boji i kao takav izgleda vrlo uglađeno, a tome najviše doprinosi rub oko prednjeg dijela kućišta s imitacijom kroma. Ako ovaj model izravno usporedimo s nešto skupljim Idolom, vidjet ćemo da je nešto deblji, ali i dalje prihvatljivih ukupnih gabarita za jedan 4,5“ model. Poleđina, tj. poklopac baterije je blago zaobljen, što osigurava ugodan hvat. Pri vrhu poklopca nalazimo kameru u društvu s LED bljeskalicom i vanjskim zvučnikom.

Na vrhu kućišta imamo tipku za uključivanje/zaključavanje zaslona i 3.5 mm audio utor, na desnom boku tipku za podešavanje glasnoće, a na dnu micro USB utor i mikrofon. Ispod zaslona imamo tri kapacitivne Android tipke koje su integrirane u zajedničku površinu zaslona i cijele prednje plohe.

Izdignutost fizičkih tipki u odnosu na kućište je minimalna, ali još uvijek dovoljna za ugodan pritisak.

Unatoč plastici, uređaj djeluje čvrsto i kao što je već rečeno, elegantno, no nekima se možda neće svidjeti sjaj. Kvaliteta izrade je na visokoj razini i u tom pogledu uređaj bi mogao parirati daleko skupljim modelima.

4,5“ zaslon je izrađen u TFT tehnologiji, ima rezoluciju 960 x 540 točaka, što mu daje gustoću od 245 ppi. Kutovi vidljivosti su u okvirima TFT zaslona dobri, a na preciznost i odaziv nemamo prigovora.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT