Android 4.4 KitKat – službeno. Fokusira se na performanse hardverski slabijih uređaja

Uz Nexus 5, danas je Google predstavio i toliko dugo čekanu verziju Androida – KitKat. Glavna karakteristika novog mobilnog OS-a je prilagodba hardverski slabijim uređajima, s manje radne memorije i s manjom rezolucijom zaslona te će im se. Iako ne može nato utjecati, Googleova je želja da svi uređaji u 2014. godini budu nadograđeni na KitKat, neovisno o hardveru.

Korisničko sučelje je ispolirano s novim ikonicama i prečicama. Apliakcija Kontakti su također preuređeni i sada omogućuju pretraživanje više korisničkih računa odjednom pa čak i onih koji nisu u imeniku (npr. poslovne informacije u okolini).

Hangouts kombinacija sada omogućuje “threaded” pregled poruka, a uključuje SMS i MMS poruke.

Jedna od novosti novog Androida je i istinski full screen, tj. prikaz preko cijelog zaslona. Ovo će developerima omogućiti razvoj aplikacija za mogući prikaz preko čitavog zaslona, tj. bez virtualnih tipki i statusnih traka.

Android 4.4 KitKat uskoro stiže na Nexus 4, Nexus 7 i Nexus 10 te na Google play varijante Samsunga Galaxy S4 i HTC-a One.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT