H18 Noa H41 – Recenzija

H18 Noa H41

Pred nama je novi H18 smartfon pod nazivom Noa H41. Za razliku od nedavno testiranog modela Noa H42, ovaj dolazi u nešto tanjem kućištu, s HD zaslonom, više interne memorije, još boljom kamerom i Androidom 4.4 KitKat. Ovo je zapravo jedan od prvih uređaja pokretanih MediaTekovim procesorom koji dolazi s najnovijom verzijom Androida. Naravno, sve ovo je iziskivalo i veću cijenu, no ona je i dalje ostala na prihvatljivih 1500,00 kuna. Detalji slijede u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 142 x 72 x 9 mm

Zaslon: 5,0″ IPS LCD, 1280 x 720, 293 ppi

SoC: MediaTek MT6582

CPU: 4x Cortex-A7 1,3 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 16 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS, Bluetooth, NFC

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 13 MP

Baterija: 1900 mAh

Cijena: 1499,00 kn

Info: H18

Prednosti

Opći dojam i kvaliteta izrade

Najnovija verzija Androida

Uključena Mireo Don’t Panic! navigacija

Podržava 3G na 900 MHz

Cijena

Nedostaci

Kapacitivne tipke bez pozadinskog osvijetljenja

Bljeskalica ispodprosječne jakosti

Dizajn i kućište

5-inčni smartfoni već su odavno postali standard u svijetu Androida i brojčano ih je vjerojatno najviše. H18 Noa H41 tako dolazi upravo s ovom dijagonalom zaslona i sukladno tome i povećim dimenzijama, koje zbog prethodno spomenutog standarda ipak postaju prihvatljive sve širem krugu kupaca.

Uređaj je tanji od nedavno recenziranog modela H42 i izgleda elegantnije. Sa stražnje strane imamo istu onu gumiranu plastiku koja sprečava klizanje iz ruku, a zahvalna je i zato što ne privlači tragove prstiju. U startu je vidljivo da je ovdje korištena plastika osjetno više kvalitete nego što je to slučaj na mnogim drugim niskobudžetnim uređajima.

Oko cijelog kućišta imamo okvir od imitacije aluminija, na čijoj se desnoj strani nalaze fizičke tipke. Na prednjoj strani ispod zaslona imamo tri izvrsno označene kapacitivne tipke, no mana im je što nemaju pozadinsko osvjetljenje pa ćete se u mraku morati privikavati na njihov položaj.

Opći dojam kad uređaj držite u ruci je izvrstan i po tom pitanju zapravo nema odstupanja od uređaja iz višeg cjenovnog razreda koji su izrađeni od plastike. Ukupna konstrukcija djeluje čvrsto, a kvaliteta izrade je definitivno iznad očekivanja.

Stranice: 1 2 3


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT