Noa H44 – Recenzija

Noka H44 - Recenzija

Još jedan Noa smartfon na našem testu. Ovoga puta je to 4,5-inčni model H44, koji četverojezgrene procesore donosi u cjenovni razred do 700 kuna. Tu je još i 8 MP kamera, atraktivan dizajn, utor za MicroSD memorijsku karticu i neizostavni dual SIM sustav. O ovome i o ostalim detaljima oko ovog uređaja, čitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
136 x 67 x 9 mm
Masa
130 grama
Zaslon
4,5″ IPS LCD 960 x 540, 244 ppi
SoC
MediaTek MT6582
CPU
4x Cortex-A7 na taktu 1,3 GHz
RAM
512 MB
Interna memorija
4 GB
Micro SD
do 32 GB
Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth
3G
+
4G
OS
Android 4.4 KitKat
Kamera
8 MP/1080p
Prednja kamera
2 MP
Baterija
1500 mAh
Cijena
Ustupio
PREDNOSTI
NEDOSTACI
Dizajn i kvaliteta izrade
Mala količina RAM-a
IPS zaslon
Mala interna memorija
Dual SIM
Ne podržava USB on-the-go
In-ear slušalice u prodajnom paketu
 
Cijena
 

Dizajn, kućište i zaslon

Kao što je u uvodu već rečeno, dizajn Noe H44 svakako možemo nazvati atraktivnim ili barem vidno drukčijim u odnosu na mnoge druge modele iz ovog cjenovnog razreda, koji su mahom oblikovani klasično i bez nekog posebnog smisla. Ovom najviše pridonosi metalni okvir na prednjoj strani i oko leće kamere, koje na bijelom primjerku u zlatnoj, a na crnom i tamno sivom, u srebrnoj boji. Od istog materijala su izrađene i fizičke tipke.

Mnoge će ovaj uređaj s prednje strane podsjećati na iPhone 6, ali već pogledom na spomenuti rub, jasno je da dizajn nije u cjelosti kopiran.

Stražnja strana, odnosno poklopac baterije, koristi plastiku s teksturom koja također podiže nivo atraktivnosti, a donekle sprječava i klizanje iz ruku.

Opća kvaliteta izrade je na zadovoljavajućem nivou, možda čak i više od očekivanja u ovom cjenovnom razredu. Prošlogodišnji trend podizanja kvalitete kod kineskih smartfona se očito nastavlja.

Još jedan detalj koji podsjeća na iPhone je središnja kapacitivna tipka kružnog oblika, koja ima i funkciju LED lampice za obavijesti. Pozadinsko osvjetljenje je prisutno samo na dvije okolne tipke, no središnja je prilično velika i teško ćete ju promašiti.

Zaslon je izrađen u IPS tehnologiji, što je također rijetkost za ovaj cjenovni razred, dakle sada i kupci najjeftinijih uređaja imaju priliku uživati u boljim kutovima vidljivosti i općem prikazu. Rezolucija iznosi 960 x 540 točaka i na dijagonali od 4,5 inča daje gustoću od solidnih 244 ppi.

Stranice: 1 2 3


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT