Pojedini primjerci Galaxyja S8 pate od crvenkastog zaslona, Samsung najavio nadogradnju koja bi to trebala ispraviti

Nedugo nakon služenog predstavljanja Samsunga Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus, ispostavilo se da pojedini primjerci pate od crvenkastog tona na zaslonu. U Samsungu navode da je vrlo mali broj uređaja zahvaćen ovim problemom, koji nije izravno vezan sa samim zaslonom, već je softverske prirode.

Sukladno tome, danas su najavili novu nadogradnju softvera koja bi problem crvenkastog zaslona trebao nestatu, a bit će dostupna sljedeći tjedan. Tada će se pokazati je li problem zaista softverske naravi ili je posrijedi nešto drugo.

 
      
  • Haznj

    Samsung: Konačni pad

  • da, da, kao što je i Oneplus one imao “softverski” problem sa žutim ekranima pa je moj i dalje žut pri dnu :p

  • Igor

    Čitao baš jutros o ovome. Kaže neki čovac s nekakvog korejskog instituta da nije softver već ipak hardware ali isto tako do crvenkastog zaslona dođe tek kad se maksimalno drlja po kalibraciji boja na uređaju.

  • Marko

    Treba im dati šansu, možda stvarno i je softwer u pitanju… Vidjet ćemo idući tjedan…

  • Haznj

    Dok nisu uveli edge zaslon, maksimalno stanjivali uređaje i zamijenili plastiku staklom, ovo im se nije događalo, bar ne u tolikoj mjeri

  • Mustrashh

    Ukoliko je softwerski ‘kvar’, onda je problem sa nadogradnjom, jer pitanje je kad ce ista stici do korisnika. Ukoliko nije softwerski ‘kvar’, onda ljudima treba zamjeniti mobitel za novi uredjaj. Osobno na popravak ovog cuda ne bih nikad pristao, vec iskljucivo novi uredjaj.

  • Sunrise

    Superiorni amoled, ahaha. Smeće na kvadrat

  • Kliker

    da..toliko je loš da ga i sveta jabuka sada naručujue…i to baš od Samsunga 😀

  • Sony

    zamisli ovo…ja kao genijalac smislim nesto….i onda dam nekom kmetu da mi napravi tocno onako kako sam zamislio….

    To ti je odnos apple vs samsung

  • Shadow223

    Bravo Samsung!!! Prvo baterija koja eksplodira, onda crvenkasti zaslon. Zna li netko kakva je glupost sljedeca na redu? Neznam kad ce ljudi shvatit da je Samsung bio i ostao smece od mobitela!

  • Inquisitor Glokta

    Budimo realni, skoro svi proizvođači su imali nekakve probleme. LG je patio od bootloopa, Apple je imao situaciju s antenom i najgluplje opravdanje ikad (you’re holding it wrong) + probleme s Home tipkom i da ne spominjem usporavanje uređaja nakon ažuriranja na posljednju podržanu verziju iOS-a, Sony proizvodi kamere za većinu drugih velikih kompanija, a na vlastitim mobitelima su često lošije + bilo je problema s ekranima itd. Naravno da si to jedna ogromna kompanija kao Samsung ne bi smjela dopustiti, ali da je Samsung smeće je primitivna izjava.

  • Sony

    Istina za sve…samo…nije ti malo glupo spomenut odnosno kudit update od stane appela koji je do nedavno izazio za mobitele starije od 4-5godina…dok s druge strane namjerno necu reci samsung vec android, koji neda update za maltene nove uredaje…ili ih isporuci sa starom verzijom

    Ili da ne spominjem konkretno s7edge…koji kad ulazis u imenik ili galeriju i dalje je spor? (evo prije par dana probo od kolege naci nesto ha karti…reko malo mu treba kaze da ne razumije…valjda to tako treba biti ne znam)

    Da se razumijemo, ja mobitele dobim za sicu i nikad al nikad ne bi uzo mob na rate il po punoj cijeni…

    Ali cinjenica je da je apple out of the box…i tako funkcionira narednih nekoliko godina
    Znam jer mi zena samo apple apple apple…kad izmedu 2 appla uzmem android ko npr sad do jeseni dok ne dode iphone 8-10 il kako ce se vec zvat…stalno me probija ko da ima 15-20godina

    Ps. Osobno imam android tako da me ne svrstavaj u nikakav tabor
    Isto tako preferiram mobitele do max 5″ tako da imam sony…

    LP

  • Red

    Evo bas gledam u s8+ softwareskiproblem je bar uvome s kojeg pišem, out of box je bio crvenkast ali u postavkama je kalibrirano i sad je u redu, iz nekih kuteva kad se gleda vidi se crvenkasti odraz al npr kod s6 edge se isto tako vidi saml žuta boja kod lg-a isto žuta, nešto su mudrovali sa crvenkom koja je kod ovoga uređaja u prvom planu! I dalje mi se na rubovima vidi blago roskasta nijansa ali samo na potpuno bijelom ekranu ali to je radi presijavanja jer je edge kada se gleda pod kutom ne vidi se ni na rubovima, sto su kinezi mudrovali ovaj put to samo bog dragi zna, inače ekran je savršen osim na potpuno bijelom ekranu di se na rubovima vidi nijansa roskaste!

  • Shadow223

    Istina, ali Samsung je stvarno pretjerao. Jos ok ovo sa zaslonom ali napravit eksplozivnu bateriju koja moze ugrozit neciji zivot je stvarno nenormalno ma kako oni to opravdavali. Mislim da je Samsung jednostavno prenapuhan, pod to svrstavam i Apple. Osobno koristim Sony, ovo mi je vec treci smartphone od njih i mogu ih samo hvalit.

  • Chopavi slim

    Da se razumijemo ovo je već stara vijest, tako da ne lupetate svašta jer je Samsung rekao da je riječ o kontrastu crvene boje koju treba smanjiti i to čak samo na s8+ a s8 s tim nema problema. Kada se crveni kontrast smanji sve je u redu, ali če ga i u narednom nadogradnjom čak i po defaultu smanjiti, tako da to nije nikakav problem ili vam afera, a imate već i upute na YouTubu što napraviti nije nikakav problem.

  • Maigc in the summer

    Koliko puta treba reći / napisati kako se prve serije bilo čega ne kupuju.

  • Red

    Evo postavio sam da sam podešava boje sad više ne vidim nikakve nijanse crvene čak ni u rubovima i da maloprije sam bio u sanctadomenice i gledao oba izložena modela uz svoj kupljeni samo na s8+ je izraženija crvena na s8 je uredu ali je sam pogled na ekran hladniji nego na plusu tako da je sto posto do optimizacije, glupi kinezi i njihov software, uvatili se bixbya umisto da dovrše proizvod kako treba!

  • alexxx

    Ovo si skroz fulao….
    Ali siguran sam da postoje stvari u kojima briljiras….
    Dogodi se svakom…

  • Hari

    Ala gusta sad trollat ove samsungove fanboyeve prvo baterija sad ekran da se razumijemo i burnin je i dalje prisutan i to je sve izrazeniji u novijim generacijama smeceleda… Nego di su oni sto tvrde da je samsung pojam i bog i batina ica javi se!

  • onkiyos

    Ja ne bih dizao frku oko ovog. Za sve ostalo samo sony.

  • Ica

    Takozvani serviseru nemoj se pravit pametan , jer to sigurno po komentarima nisi!

  • Sony

    Samsung zvani lag

    Kak ce biti sa osmicom vidjet cu….

    A ako ti to ne primjetis, ako tebe to ne smeta, ako ti mislis da je to normalno…onda sa tobom nema smisla raspravljat

  • Hari

    Hehe sricom od danas vise nisam 🙂 dao sam otkaz kad sam vidio sto me ceka u s8

  • Ica

    Tvoj nick sve govori, napiši rečenicu da ima smisla, a ne jel vidiš ili ti ne smeta , gluposti ! Za tvoju informaciju, mob se nikad ne kupuje unaprijed, niti jedan pa kako se on zvao! A da znaš nešto o ekranima onda bi znao da niti jedan nije isti i da se mogu kalibrirati ako ti proizvođač dopusti u postavkama !

  • Ica

    Hvala Bogu jer će se i ono malo samsunga što dođu na popravak popravit kod pravih a ne laik majstora koji misle da nešto znaju , dalmatinci slobodno odahnite, jer se svaki vaš mob od sad može popravit !

  • Chopavi slim

    Ja već skoro 3 godine imam note 4 i nigdje nikad nisam imao burnin tako da je to od serije do serije proizvoda. Priče o burningu na ekranima su 1:10000 tako da je to samo u promilima ali to je normalno pogotovo kod prvih serija, poslje se to ispravi, zato se i kaže prvi se mačići…

  • Marijan Piksi

    Samsung je jedini pravi igrač na mobilnoj sceni, ostali su samo proaznici. Svakio dio njihovog mobiteala je vlastita proizvodnja. Da sutra prestanu drugima isporučivat dijelove, komotno svi mogu staviti ključ u bravu.

  • Sony

    Moj nick govori da se zovem Siniša te me zovu sony jos od pretpotopnih kazetofona iz meni znanih razloga

    Samsung laga, laga makar ima xy dindimindi ko i svaki drugi mob…

    Kako ce bit sa osmicom, vidjet cu….ukoliko ce biti kao i sa svakim dosadasnjim…da, bit ce pun laga..stekat ce u imeniku, stekat ce u galeriji, stekat ce kod izlaska iz menija…da, stekat ce…a ti si klinjo pojedi jaja zbog toga zaboli me

  • Sony

    Bravo

    Steta na kaj je spao nas obrazovni sustav

    Inace cisto info…ako drugima ne isporuce dijelove, kaj mislis kaj ce im se dogodit?
    Oce i oni kljuc u bravu?
    Ili ce biti i dalje zakon?

    Mislim, ni iz dzepa u dzep…ali nekakve elementarne stvari bi morao znati i ne sramotit se ovako

  • Tomislav Matić

    Po ovome što si napisao da se zaključiti da ekran nije savršen kako si napisao. Ako boje nisu kako treba ne može se govoriti o savršenom ekranu. Nadam se da će nadogradnja to popraviti.

  • Tomislav Matić

    Jbg, treba priznati da Samsung ne zna optimizirati svoj UI. Ali opet kad gledaš Sony VS Samsung Sony ima čišći Android. Nije toliko Sony išao duboko sa castumizacijom Androida kao Samsung. I to je jedan od razloga zašto Sony radi bolje. Za ovu cijenu uređaja koju nudi Samsung očekuješ sve najbolje što nije.
    I onda još dodajmo malo igranja sa crvenom bojom i dobijete crvenkasti
    ekran na nekim uređajima. Dakle, opet smo došli do neoptimiziranosti
    softwarea. Stari Samsungov problem.

    Moj Samsung Galaxy S7 Edge ima lagova na Androidu 7.0 i nakon reseta. A
    moj Sony XPERIA XZ radi kao zingerica i nakon nadogradnje na Android 7.0
    bez da sam morao napraviti reset (jeste, imao sam problema sa baterijom kao što ima i Samsung Galaxy S7 Edge, ali to je popravljeno nakon par nadogradnji) i za njega čekam Android 7.1.1 kojeg je Sony
    završio.

  • Sony

    Sony je zapravo precijenjen telefon…z5c kosta 3-4 soma kuna…

    Koristim sony jer jedini ima mobitel manjih dimenzija a da opet bude ok

    Nije da sam mali…vec jednostavno me zivcira koristenje mobitela sa dve ruke…a pogotovo me zivcira izvlacenje mobitela iz dzepa

    Svatko ima svoje…al treba postovat tude

    Samsung je pun laga dan danas…

    Pazi, imas trgovinu app ali samsung napravi “svoju” trgovinu app…i ajde da je to nes drugo…ali ne, to je ista identicna stvar
    I tako za svaku aplikaciju

    Komedija

  • Shadow223

    Tocno to, sad ih treba spustit na zemlju. Samsung smece uvijek i zauvijek. Neka meni mog Sony-a!

  • realist

    Vec je ponudena zamjena korisnicima. Prva nadogradnja je takoder vec stigla. Nisa gledao tocno o cemu je rijec jer nisam vremena imao. Al eto.

  • Mustrashh

    Kao sto vec rekoh, ukoliko je zamjena ponudjena – odlicno.
    No cemu ako je tu nadogradnja?

  • realist

    Ha cemu. To stvarno ne moras pitati. Ako ista treba Samsungu to je samo pozitiva i pozitivan odnos s kupcima i dobra podrska. Tako da su odmah rekli tko nije zadovoljan moze odmah mijenjati.

  • Kliker

    Točno to
    Bilo da je riječ o mobitelu ili autu..prve serije su za izbjegavanje

  • Josip

    Xperia XZs ga je uništila u brzini sa starijim procom, a šta će tek biti kad stigne Premium model…

  • Red
  • jontravolta

    S8 ima u opcijama prilagođavanje ekrana i 3 slidera za boje, crvena, zelena i plava, te se može povečati ili smanjiti određena boja.
    E sad to što su korisnici glupi i ne znaju koristiti druge aplikacije osim facebooka i instashita, ne znači da je samsung pogriješio u nečem već je problem u ljudima koji nikada nisu ušli u postavke, a s druge strane, onda ne znam što će im pametni telefon.
    Ja sam korisnik Oneplus mobitela, tako da ne bi bilo “pametnih” da branim samsung, ali što je realno, 9 od 10 običnih ljudi ne zna koristiti smartphone

  • jontravolta

    Ako nešto nisi probao onda ne znači da možeš komentirati. Ja na primjer ne idem na forume o poljoprivredi i ne pametkujem jer se u to ne kužim, pa izvuci pouku iz ovog

  • Sunrise

    Kad smeće želi biti još veće smeće. Eto zato to rade, a ljudi glupi i smeće

  • Sunrise

    Ma smeće….

  • Red

    Pa da iskreno niti jedan nije savršen, gledao sam uživo LG oled televizor od 100 000 kuna pa i on ima mane, htio sam reći da problem nije hardware nego očito software i kalibracija! Vidjet ćemo idući tjedan sa novim updateom!

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]