Prestigio MultiPhone 4505 Duo: Recenzija

MultiPhone 4505 Duo najveći je i posljednji od četiri Prestigiova smartfona s kojima smo se družili protekla dva tjedna. Svojim 4,5-inčnim zaslonom se izdiže iznad ostalih iz ove serije, ali je svojim elegantnim dizajnom nešto kraći, uži, ali i lakši od prošlogodišnjeg modela 4500.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 130 x 66 x 10,5 mm

Masa: 134 grama

Zaslon: 4,5” TFT 480 x 854, 217 ppi

SoC: MediaTek MT6577T

CPU: 2x Cortex A9 1,2 GHz

GPU: Nema podataka

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,5 GB)

Utor za microSD memorijske kartice

SIM: 2X mini SIM

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, micro USB

3G: HSPA

4G: –

OS: Android 4.1.1 Jelly Bean

Kamera: 8 MP

Prednja kamera: 0,3 MP

Baterija: 1500 mAh

Prednosti

Dual SIM

Stabilnost i performanse

Kožna futrola u prodajnom paketu

Cijena

Nedostaci

Relativno mala interna memorija

Ne podržava USB On-the-go

Nema bljeskalicu

Dizajn, kućište i zaslon

 

Svi ovogodišnji Prestigiovi modeli, pa tako i MultiPhone 4505 Duo, dizajnom pomalo odstupa od prošlogodišnjih i vidljivo je da su se u ovoj kompaniji potrudili da njihovi modeli sada izgledaju atraktivnije. Ipak, ono što najbolje opisuje dizajn ovog uređaja je – klasika. Dakle, uređaj ima pravilan četvrtasti dizajn s blago zaobljenim kutovima i izgleda prilično elegantno, a zaobljeni bridovi stražnjeg dijela omogućuju ugodno držanje u ruci. Poklopac baterije ima sitnu teksturu koja će spriječiti klizanje.

Opći dojam je jednako “plastičan” kao i kod drugih Prestigiovih modela, no to je jedan od razloga za prilično nisku konačnu cijenu. S druge strane, ova plastika nije ništa lošija od one koju upotrebljavaju mnogo zvučnija imena u nižem cjenovnom razredu, dapače, od nekih je i osjetno kvalitetnija.

Fizičke tipke (uključivanje i podešavanje glasnoće) izvrsno su izvedene. Naime, dovoljno su odignute od površine te osiguravaju ugodan i siguran pritisak, a da istovremeno ne narušavaju izgled uređaja. Ova stavka je bitna, jer smo do sada vidjeli da mnogi renomirani proizvođači jednostavno ne znaju ili ne žele ugraditi, da se tako izrazim, normalne tipke, već konstantno izmišljaju toplu vodu, što na kraju rezultira teško dostupnim tipkama koje je teško pogoditi iz prve.

4,5” zaslon Prestigia MultiPhone 4505 Duo izrađen je u TFT tehnologiji i to je jedna od stavki koja ga razlikuje od modela 4500. To znači da ćete imati nešto manje kutove vidljivosti, ali je prikaz i dalje generalno dobar, sa solidnim kontrastom, ali relativno lošim prikazom na suncu.

Telefonija, Dual SIM i povezivanje

Problema s prijemom ni kod ovog modela nismo imali, Dual SIM sustav je jednako koncipiran kao na ostali modelima (4044, 4055 i 4322) s potpuno istim značajkama, dakle, dok je razgovor preko jednog operatera u tijeku, pozivatelj drugog broja će dobivati signal zauzeća.

Ono što ga u ovom dijelu razlikuje od modela 4044 i 4322 je numerička tipkovnica koja ne sadrži dvije, već samo jednu virtualnu tipku za pozivanje, no to je riješeno odabirom  operatera nakon pritiska ili određivanjem prioriteta. Također valja napomenuti da prilikom umetanja SIM kartica pripazite na oznake. Utor označen znakom W podržava 3G mrežu, dok oznaka G označava onaj utor koji radi samo na 2G mreži.

Što se povezivanja tiče, vrijedi isto. Imamo WiFi, WiFi hotspot, USB povezivanje s računalom i masovnu pohranu, a ono što ne radi je USB on-the-go.

Operativni sustav, performanse…

S obzirom da su hardverske specifikacije na ovom modelu praktički iste kao i na prethodnima, ovdje također nema nikakvih iznenađenja. Sve je već viđeno i opisano u recenzijama prethodnih modela: MultiPhone 4044 Duo, MultiPhone 4055 Duo i MultiPhone 4322 Duo. Dakle, nekih posebnih problema u kretanju kroz sučelje nema, sve radi brzo i fluidno, a isto vrijedi i za multimediju.

Kamera

Prestigio MultiPhone 4505 Duo, kao i ostala braća, dolazi s 8 MP kamerom, no za razliku od njih nema bljeskalicu. Kvaliteta fotografija je na razini svih ostalih Prestigiovih modela, što znači da će poslužiti najosnovnijoj svrsi i to je to. Ista stvar je i s videom koji vas neće posebno impresionirati, ali će zadovoljiti one koji video snimanje ne koriste često.

Nekoliko primjera fotografija pogledajte u nastavku:

Baterija

S obzirom da je MultiPhone 4505 uređaj s najvećim zaslonom iz posljednje Prestigiove serije, a sadrži istu 1500 mAh bateriju kao i drugi modeli, vijek trajanja je očekivano malo kraći, ali i dalje u okvirima cjelodnevnog korištenja. Dakle, u uobičajenim uvjetima (opisanim u prethodnim recenzijama) baterija će izdržati cijeli dan, a ako koristite samo jednu SIM karticu i isključite automatsku sinkronizaciju podataka, trajanje baterije može se dodatno produljiti.

Zaključak

Modelom Prestigio MultiPhone 4505 Duo završavamo maratonsko testiranje četiri vrlo slična modela koja se međusobno ipak dovoljno razlikuju da svakome od njih pridamo posebnu pažnju. Kao što je već rečeno u uvodu, MultiPhone 4505 se veličinom može usporediti s dosadašnjim Prestigiovim top modelom 4500, no za njim zaostaje zbog TFT zaslona manje rezolucije i manje RAM-a (512 MB u odnosu na 1 GB). Prednost su mu nešto manje dimenzije i manja masa.

MultiPhone 4505 Duo pojačava brojno stanje u Prestigiovim redovima, a cijenom od 1599,00 kuna u best buy kategoriju dovodi još jednog člana.

Popis prodajnih mjesta potražite ovdje.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT