Recenzija: Gigabyte GSmart GS202

Nakon modela GSmart Rio R1 kojeg smo recenzirali prošlog tjedna, ovaj put smo se poigrali i drugim uređajem iz Gigabytove radionice koji je trenutno prisutan na našem tržištu. Radi se o modelu GS202 koji također dolazi dvojezgrenim procesorom, ali malčice većim zaslonom. Opis njegovih funkcija i dojmove korištenja pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike:

Dimenzije: 130.5 x 66.5 x 10.9 mm
Masa: 147 grama
Zaslon: 4.3” IPS, 800×480, 217 ppi
SoC: MT6577
CPU: Dvojezgreni 1 GHz
GPU: PowerVR SHX 531
RAM: 512 MB
Interna memorija: 4 GB (dostupno 2 GB)
Utor za microSD memorijske kartice
Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, micro USB, Wi-Fi direct, Bluetooth
3G: HSPA 7,2 Mbps/384kbps
OS: Android 4.0 ICS
Kamera: 5 MP
Video kamera:
Prednja kamera: VGA
FM Radio
Baterija: 1500 mAh

Prednosti

Dual SIM

IPS Zaslon

Performanse

Dobra kamera

Cijena

Nedostaci

Nema USB on-the-go

Ograničeni video player

Dizajn, kućište i ergonomija

Gigabyte GSmart GS202 svojim dizajnom na prvi pogled podsjeća na pojedine HTC-ove modele. Najveći doprinos tome donio je gornji dio kućišta s zvučnikom, ali općenito način na koji je zaslon uklopljen u ostatak kućišta. Stražnji dio kućišta je zaobljen na rubovima i kutovima što omogućuje ugodno držanje u ruci. Štoviše, pozadina koja služi kao poklopac baterije izrađena iz gumirane plastike koja sprečava klizanje iz ruku. Na donjem dijelu imamo vanjsku vanjski zvučnik, a na gornjem kameru s dvostrukom LED bljeskalicom. Sami vrh uređaja sadrži micro USB utor, 3,5 mm audio utor i tikpu za uključivanje, odnosno otključavnaje/zaključavanje zaslona. Dvodijelna tipka za podešavanje glasnoće nalazi se na desnom boku. Prednjim dijelom dominira 4,3” zaslon koji u Android svijetu sada pripada nekoj srednjoj kategoriji.

Recimo i to da 4,3” uređaji mnogim korisnicima predstavljaju “gornju granicu” ugodnog rukovanja. Dakle, većinu radnji je moguće normalno obaviti jednom rukom, premda izostaje mogućnost dosega suprotnog dijagonalnog kuta palcem kao na 4,0” zaslonima. Naravno, ovdje krećemo od pretpostavke da imate prosječno velike ruke.

Zaslon

U svakom slučaju, 4,3” zasloni predstavljaju svojevrstan kompromis između potrebe za što većom radnom površinom i ugodnosti rukovanja. Gigabyte GSmart GS202 sa svojim 4,3” zaslonom pruža solidno korisničko iskustvo, a jedan od razloga je i to što njegova IPS tehnologija izrade osigurava iznimno dobar kut vidljivosti. Na odaziv i preciznost također nemamo pritužbi, kao ni na vidljivost na vanjskom svjetlu.

Telefonija i Dual SIM

Gigabyte GSmart GS202 odlikuje se vrlo čistim zvukom unutar telefonske slušalice, no njegova jačina ne spada među glasnije na tržištu. Ovo će također ovisiti i o kvaliteti same telefonske veze i stanja u konkretnoj mreži. Za razliku od modela Rio R1, GS202 ima nešto bolji i intuitivniji Dual SIM managment koji je zapravo najsličniji onome u Prestigio modelima.

Uređaj ima dva SIM modula od kojih jedan podržava rad na 2G i 3G mrežama, a drugi samo na 2G. U startu se odlučite koju ćete SIM karticu koristiti na 3G mreži, a to bi u pravilu trebala biti ona preko koje se namjeravate spajati na internet.

U izborniku za SIM managment moguće je odrediti prioritete s koje SIM kartice želite upućivati pozive, slati poruke ili se spajati na internet, a kao alternativu možete postaviti mogućnost da vas uređaj prije svake radnje upita za izbor operatera.

Stranice: 1 2 3


 
           






165 Komentara

29/09/2013.
u 18:18
 
PERONOSPORA
GDJE JE SRVIS OVIH TELEFONA TREBA MI HITNO
29/09/2013.
u 18:19
 
Krešimir Blažev
Što ne upitaš tamo gdje si ga kupio? Oni su ti dužni dati tu informaciju. Ili jednostavno probaš ovako https://www.google.hr/#q=gigabyte+servis
29/09/2013.
u 21:15
 
goran
piše na jamstvu... mesc http://www.mesc.hr/
18/10/2013.
u 00:52
 
marko
kreso sta bi ti kupio ovaj ili nokiu lumiu 520,unaprijed hvala,
18/10/2013.
u 07:07
 
Krešimir Blažev
Ja bih uzeo ovog jer mi Androida bolje leži.
18/10/2013.
u 11:54
 
tomislav
pozdrav! zanima me kako mogu resetirati cijeli mobitel (hard reset) dali mi netko može objasniti kako i na koji način HVALA
18/10/2013.
u 11:56
 
Krešimir Blažev
Imaš u izborniku s postavkama (vraćanje na tvorničke postavke ili factory reset).
18/10/2013.
u 12:01
 
tomislav
KREŠIMIR-na mobitel je prijateljica stavila lozinku na tipkovnicu i zaboravila je tako da ne mogu ući u postavke. dali ima nekakav drugi način?
18/10/2013.
u 12:15
 
tomislav
mobitel je zaključan sa lozinkom i treba ga otključati resetirati najbolje npr. ono sa tipkama kada se otključavaju? treba držati ovu tipku onu tipku i takav nekakav način tražim ali ne mogu naći a njoj mobitel treba memorisku sam izvadio a podatci što su na mobitelu mogu se i izbrisati samo da joj otključam to dali ima itko da mo pomogne?
18/10/2013.
u 14:00
 
marko
hvala,evo jos jedno pitanje jeli bilji ovaj ili Gigabyte GSmart Maya M1
18/10/2013.
u 14:02
 
Krešimir Blažev
Maya je jači i skuplji model. Ako ti razlika u cijeni ne predstavlja problem, svakako uzmi nju.
18/10/2013.
u 14:05
 
marko
a vidim da je u emmezeti razlika samo 100kn pa cu radije onda uzeti nju,hvala ti
03/11/2013.
u 16:49
 
username1
Nakon mjesec dana na ovom mobumogu reci da sam zadovoljan omjerom cijene i kvalitete, mobitel je izvrstan u svemu osim kameri koja je losija od moje stare kamere na nokiji x6 ali takodjer vrlo dobra kamera i jedino jos mogu napomenuti bateriju kao slabiji faktor mobifela ali za ovaj rang miba i velicinu zaslona i nije losa
10/11/2013.
u 17:33
 
Baky
Koliko znam kod mene ovaj mob ima samo 1gb interne memorije za koristenje. Sta kaze proizvođać da ima 4gb to je cista laž
16/11/2013.
u 09:27
 
Marko
Telefon je skroz OK, dok radi. Kupio sam dva i oba su crkla unutar četiri mjeseca: ulazni mikroUSB konektor se slomio ili odlemio s pločice. Koristim mobitele godinama i nikad ikad nisam trebao nikakav servis. GSmart telefoni očito imaju ozbiljne probleme s ulaznim konektorima! Popravak: sitnica, zamjena matične ploče, iznos jednak novom telefonu. GSmart: nikad više.
16/11/2013.
u 11:00
 
Baky
Kvaliteta kucista i konektora je losa. Cim se skuplja prasina ispod ekrana.
16/11/2013.
u 17:56
 
Baky
Izasla je verzija 23 bas mi je sad updeta mob na nju
22/11/2013.
u 21:07
 
Bruno
Imam problem kad ga upalim pise System update je prekinuo sa radom! Pomoc!
15/12/2013.
u 23:40
 
Marko
Da li neko ima slicnih problema kao ja? Naime, zvuk sagovornika, prilikom razgovora, je tisi nego sto bi trebao biti. Zaista se sagovornik tiho cuje. To je veliki problem. Sve ostalo je u skladu sa recenzijom autora, dakle, zaista dobro za cenovni rang mobitela. I zaslon i brzina rada i reprodukcija muzickih sadrzaja...
02/01/2014.
u 19:20
 
Vjenco
Imam tek 2mjeseca mob.gsmart s202+, i sad kad zovem zacrni se ekran i ako želim prekinuti poziv više ne mogu prekinuti, ili me netko zove a ja ne mogu upalit da prihvatim poziv ,jedino mi ostaje da iščupam bateriju. i tako svaki 4 do 5 poziv. Šta se može tu uradit .
03/01/2014.
u 16:29
 
Baky
"Marko" i meni je zvuk sugovornika jako tih tako da jedno uho moras zacepiti da bi cuja :)
03/01/2014.
u 16:30
 
Baky
"Vjenco" probaj ga skroz resetirati
07/01/2014.
u 18:28
 
danijela
haj zanima me gdje bi mogla naci ekran za mob gs 202.i koja bi bila cijena.pozzz
07/01/2014.
u 18:31
 
Krešimir Blažev
U servisu
07/01/2014.
u 20:18
 
Baky
Ocito servis nisam uspija nac na netu :(
07/01/2014.
u 20:20
 
Krešimir Blažev
Mislio sam da se obratiš bilo kojem servisu. Oni će to znati prije i bolje nego mi ovdje. A inače bi i trgovci, tj. ona trgovina gdje je uređaj kupljen trebao znati koji je ovlašteni servis.
07/01/2014.
u 20:24
 
Baky
Ajme greska oprostite trebalo je pisat "Ocito ekran nema na netu za kupiti" :)
09/01/2014.
u 18:38
 
Vjenco
Nakon 3 ili 4 resitiranja na tvornički, nije puno pomoglo i napravio reboot i sad je zeru bolje. Samo kad mi pukne film bacit ču ga u smeče. Ostalo za sada sve radi super.
12/01/2014.
u 22:00
 
zeljkozg
Ovlašteni servis za Gigabyte mobitele je MESC (Mobis)
15/01/2014.
u 05:59
 
vjenco
Od prvog dana je bio u servisu MESC ,slušalica nije radila i odlučili da dobijem novi. Nakon nekoliko tjedana oni ga popravili ??? i dobijem isti taj , prošlo 30 dana. Samo te tamo vozaju zovi uvoznika a ovi nemaju pojma i moram čekati a onda rečeno da se javim u dućan gdje sam kupio....i na kraju oni poprave....tko tu koga j..... kažem da s njima imat posla ko s vragom.
29/01/2014.
u 19:51
 
danko
kako da instaliram facebook na gsmart202+. kad udjem da instliram pise mi nemoguce u ovoj zemlji
29/01/2014.
u 19:52
 
Krešimir Blažev
Ako ne može, onda koristi mobilniu stranicu m.facebook.com
29/01/2014.
u 20:21
 
Baky
Ja ne koristim aplikaciju facebook zbog prevelike potrošnje (radne) memorije. Koristim ga preko browsera
06/07/2014.
u 00:07
 
dusan
kako da obrisem brojeve sa gs 202
23/07/2014.
u 14:09
 
Baky
Dobar je kad se stavi custom rom :)
30/08/2014.
u 16:11
 
Goya
jel ikako moguce namjestiti da nakon propustenog poziva ekran, umjesto da se automatski otkljuca, ostane zakljucan?
10/09/2014.
u 09:58
 
Baky
Goya imao sam i ja taj problem. Najviše me nervira problem sa podatkovim prometom jednostavno nije tija otvarati stranice na netu dok ga tvornicki ne resetiram i onda je opet radilo neko vrime i opet isto. Onda sam stavija custom rom od Xperi-e i radi sve normalno
 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna