Recenzija: Gigabyte GSmart GS202

Nakon modela GSmart Rio R1 kojeg smo recenzirali prošlog tjedna, ovaj put smo se poigrali i drugim uređajem iz Gigabytove radionice koji je trenutno prisutan na našem tržištu. Radi se o modelu GS202 koji također dolazi dvojezgrenim procesorom, ali malčice većim zaslonom. Opis njegovih funkcija i dojmove korištenja pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike:

Dimenzije: 130.5 x 66.5 x 10.9 mm
Masa: 147 grama
Zaslon: 4.3” IPS, 800×480, 217 ppi
SoC: MT6577
CPU: Dvojezgreni 1 GHz
GPU: PowerVR SHX 531
RAM: 512 MB
Interna memorija: 4 GB (dostupno 2 GB)
Utor za microSD memorijske kartice
Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, micro USB, Wi-Fi direct, Bluetooth
3G: HSPA 7,2 Mbps/384kbps
OS: Android 4.0 ICS
Kamera: 5 MP
Video kamera:
Prednja kamera: VGA
FM Radio
Baterija: 1500 mAh

Prednosti

Dual SIM

IPS Zaslon

Performanse

Dobra kamera

Cijena

Nedostaci

Nema USB on-the-go

Ograničeni video player

Dizajn, kućište i ergonomija

Gigabyte GSmart GS202 svojim dizajnom na prvi pogled podsjeća na pojedine HTC-ove modele. Najveći doprinos tome donio je gornji dio kućišta s zvučnikom, ali općenito način na koji je zaslon uklopljen u ostatak kućišta. Stražnji dio kućišta je zaobljen na rubovima i kutovima što omogućuje ugodno držanje u ruci. Štoviše, pozadina koja služi kao poklopac baterije izrađena iz gumirane plastike koja sprečava klizanje iz ruku. Na donjem dijelu imamo vanjsku vanjski zvučnik, a na gornjem kameru s dvostrukom LED bljeskalicom. Sami vrh uređaja sadrži micro USB utor, 3,5 mm audio utor i tikpu za uključivanje, odnosno otključavnaje/zaključavanje zaslona. Dvodijelna tipka za podešavanje glasnoće nalazi se na desnom boku. Prednjim dijelom dominira 4,3” zaslon koji u Android svijetu sada pripada nekoj srednjoj kategoriji.

Recimo i to da 4,3” uređaji mnogim korisnicima predstavljaju “gornju granicu” ugodnog rukovanja. Dakle, većinu radnji je moguće normalno obaviti jednom rukom, premda izostaje mogućnost dosega suprotnog dijagonalnog kuta palcem kao na 4,0” zaslonima. Naravno, ovdje krećemo od pretpostavke da imate prosječno velike ruke.

Zaslon

U svakom slučaju, 4,3” zasloni predstavljaju svojevrstan kompromis između potrebe za što većom radnom površinom i ugodnosti rukovanja. Gigabyte GSmart GS202 sa svojim 4,3” zaslonom pruža solidno korisničko iskustvo, a jedan od razloga je i to što njegova IPS tehnologija izrade osigurava iznimno dobar kut vidljivosti. Na odaziv i preciznost također nemamo pritužbi, kao ni na vidljivost na vanjskom svjetlu.

Telefonija i Dual SIM

Gigabyte GSmart GS202 odlikuje se vrlo čistim zvukom unutar telefonske slušalice, no njegova jačina ne spada među glasnije na tržištu. Ovo će također ovisiti i o kvaliteti same telefonske veze i stanja u konkretnoj mreži. Za razliku od modela Rio R1, GS202 ima nešto bolji i intuitivniji Dual SIM managment koji je zapravo najsličniji onome u Prestigio modelima.

Uređaj ima dva SIM modula od kojih jedan podržava rad na 2G i 3G mrežama, a drugi samo na 2G. U startu se odlučite koju ćete SIM karticu koristiti na 3G mreži, a to bi u pravilu trebala biti ona preko koje se namjeravate spajati na internet.

U izborniku za SIM managment moguće je odrediti prioritete s koje SIM kartice želite upućivati pozive, slati poruke ili se spajati na internet, a kao alternativu možete postaviti mogućnost da vas uređaj prije svake radnje upita za izbor operatera.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT