Recenzija: HTC Desire X

Unatoč prošlogodišnjoj najavi o smanjenju broja modela koje će izbaciti na tržište, HTC ipak polako popunjava svoju ponudu smartphone uređaja, no ove se godine ipak više međusobno razlikuju. Između manjeg, 3,7-inčnog modela One V i većeg 4,3-inčnog One S, smjestio se HTC Desire X s dijagonalom zaslona od točno 4,0 inča.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 118.5 x 62.3 x 9.3 mm
– Masa: 114 grama
– Zaslon: 4,0“ IPS LCD 480 x 800 točaka
– Procesor: Dvojezgreni Qualcomm MSM8225 Snapdragon
– Grafički procesor: Adresno 203
– RAM: 768 MB
– Interna memorija: 4 GB, korisniku dostupno 1 GB
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 5,0 MP
– Video kamera: 800 x 480
– OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
– Baterija: 1650 mAh

Prednosti

– Kompaktnost
– Zaslon
– Beats Audio

Nedostaci

– Mala interna memorija
– Video kamera ne snima HD video

Dizajn, kućište i zaslon


HTC Desire X još je jedan uređaj klasičnog HTC-ovskog dizajna, no za razliku od mnogih prethodnika, osjetno tanji i lakši. Premda u zadnje vrijeme sve više uređaja dolazi u jednodijelnom kućištu, HTC Desire X dolazi s uobičajenom mogućnošću otvaranja stražnjeg poklopca i izmjene baterije.
Debljina od 9,3 mm ovaj uređaj čini elegantnim, a zahvaljujući ukupnim dimenzijama uređaj je prilično kompaktan.

Kompletno kućište izrađeno je iz plastike, ali je ukupan dojam držannja uređaja u ruci na visini.
Poleđina, tj. poklopac baterije izrađen je iz gumirane plastike, što će spriječiti klizanje iz ruku, ali je zato magnet za otiske prstiju. Prednjim dijelom, kao i obično, dominira zaslon s tri kapacitivne tipke na dnu, a tipke za podešavanje glasnoće nalaze se na desnom boku. S lijeve strane nalazimo micro USB utor, tipku za uključivanje na vrhu, no pomalo je neobično da se ona nalazi točno na sredini.
Utor za memorijsku karticu nalazi se ispod poklopca, ali za njeno umetanje nije potrebno vaditi bateriju.

Umetanje SIM kartice odvija se na pomalo neobičan način. Naime, potrebno je skinuti poklopac i SIM karticu umetnuti s vanjeske strane kućišta, tako da se ona praktički nazlazi ispod ovalnog dijela koje čini cjelinu s kamerom. Zanimljiva kreacija, ali nimalo praktička.

Kompaktne dimenzije Desirea X osigurat će ugodnu upotrebu i nošenje u svakom džepu, za što je zaslužna i mala masa. Treba reći da je Desire X otprilike jednakih dimenzija kao prvi HTC Desire koji je imao 3,7” zaslon.

HTC Desire X dolazi s 4,0” S-LCD zaslonom, dakle izrađen je u istoj tehnologiji kao i najskuplji model HTC One X. Rezolucija zaslona iznosi 480 x 800 točaka, što odgovara gustoći od cca. 233 ppi. Dakle, imamo S-LCD zaslon s izuzetno velikim kutom vidljivosti, odličnim prikazom boja i odličnom vidljivošću na dnevnom svjetlu. Preciznost i odaziv su također na najvišem mogućem nivou što korištenje čini jednostavnim i ugodnim.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT