Recenzija: Motorola RAZR i

Siguran sam da će mnogi čitatelji reći – napokon. Napokon da možete pročitati recenziju i nekog Motorolinog mobitela na Mob.hr-u.

Motorola – kompanija od nedavno u vlasništvu Googlea pionir je mobilne tehnologije, vlasnik najvećeg broja (bitnih) patenata na ovom području, no u novije vrijeme je zbog niza loših i nelogičnih poslovnih odluka u potpunosti marginalizirana, barem na europskom tlu. Motorola sada pokušava pronaći svoj put do novih kupaca s nekoliko inovativnih modela.

Jedan od njih je nastao u suradnji s Intelom i nazvan je RAZR i (XT890).

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 122.5 x 60.9 x 8.3 mm

Masa: 126 grama

Zaslon: 4.3” Super AMOLED Advanced, 540×960, 256 ppi

SoC: Intel Atom Z2460

CPU: 1x 2 GHz sa Hyper-Threadingom

GPU: PowerVR SGX540

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB (dostupno 5 GB)

Utor za microSD memorijske kartice

Povezivanje: WiFi a/b/g/n, WiFi Hotspot, micro USB, Bluetooth, NFC

3G: HSDPA, 21.1 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps

OS: Android 4.1.2 JB

Kamera: 8 MP / LED flash + HDR

Prednja kamera: VGA

Baterija: 2000 mAh

Prednosti

Kompaktne dimenzije

Baterija

Performanse

Izrada

Otpornost na vodu

Nedostaci

Neizmjenjiva baterija

Loša kamera u mraku

Pentile matrica zaslona

Nedostatak HDMI izlaza

Pakiranje i dodatna oprema – fotografirana Motorolom RAZR i

Dizajn, kućište i ergonomija

Svatko tko je držao neki od nedavnih Motorolinih modela u rukama svakako će posvjedočiti da im je jedna karakteristika zajednička, a ona je odlična izrada pa ni RAZR i od ovoga ne odstupa.

Držanjem u ruci mobitel daje dojam trajnosti i kvalitetne izrade što i ne čudi ako malo proanaliziramo materijale od kojih je izrađen.

Prednjom stranom naravno dominira 4.3 inčni ekran izrađen od Gorilla stakla. Motorola ovaj model reklamira kao “edge to edge” mobitel što znači da su praznine oko ekrana uistinu svedene na minimum. Zbog toga, prvi dojam koji ovaj mobitel ostavlja je da je iznimno malen uz svejedno velik ekran. Zanimljivo je da se zbog smanjenih praznina oko ekrana Motorola odlučila na ugradnju zvučnika slušalice ispod svog loga, tako da mobitel nema primjetnih rupa na prednjoj strani.

Oko ekrana se nalazi aluminijski okvir koji ojačava konstrukciju uređaja. Na stražnjoj strani nalazi se kevlar vlakno koje pokriva neizmjenjivu bateriju. Osim kevlara na pozadini uređaja se nalazi i zvučnik te 8 megapikselna kamera i LED bljeskalica.

Na svakoj strani uređaja nalaze se i tri vijka koji po mojem mišljenju podižu izgled uređaja. Osim vijaka na stranicama možete pronaći i tipke za uključivanje/isključivanje uređaja, za podešavanje glasnoće, kameru te klasičan micro USB port za punjenje i sinkronizaciju s računalom.

6

Utori za micro SIM i microSD karticu se nalaze ispod plastičnog pokrova s lijeve strane uređaja.

Iako ovaj mobitel u svom modelu nosi naziv RAZR treba napomenuti da on nije ekstremno tanak kao što je bio slučaj s modelom XT910, već mu debljina iznosi 8.3 mm, dakle slično kao i kod konkurencije.

Osim vanjskih karakteristika, svakako moramo istaknuti i nano premaz kojim je Motorola presvukla unutrašnjost uređaja te je time RAZR i otporan na prskanje vode, uz napomenu da se ipak ne može uroniti u vodu i držati ispod površine.

Što se same ergonomije tiče treba istaknuti da mobitel odlično leži u ruci. Sve radnje je moguće obavljati jednom rukom jer se palcem može dohvatiti svaki dio ekrana.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT