Recenzija: Samsung Galaxy S Duos

Dual SIM mobiteli kod nas su dugo bili rijetkost i do nedavno  smo ih mogli vidjeti tek na nekim običnim uređajima s najosnovnijim funkcijama. Tako se u zadnje vrijeme pojavio cijeli niz proizvođača koji su na našem tržištu ponudili ovakve uređaje temeljene na Androidu, a sada im se produžilo i jedno zvučnije ime – Samsung.
Proteklih tjedan dana smo se družili s modelom Samsung Galaxy S Duos GT-I7562, prvim Samsungovim Androidom s utorima za dvije SIM kartice na našem tržištu, a opis i dojmove pročitajte u nastavku

Osnove karakteristike

Dimenzije: 121,5 x 63,1 x 10,5 mm
Masa: 120  grama
Zaslon: 4.0” TFT, 800×480, 233 ppi
SoC: MSM7227A
CPU: 1X Cortex-A5 1 GHz
GPU: Adreno 200
RAM: 768 MB
Interna memorija: 4 GB (dostupno 1,8 GB)
Utor za microSD memorijske kartice
Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, microUSB, Wi-Fi direct, Bluetooth
3G: HSPA
OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Kamera: 5 MP
Video kamera: VGA, 30 fps
Prednja kamera: VGA
FM Radio
Baterija: 1500 mAh

Prednosti

Dual SIM s više mogućnosti
Solidna kamera
Baterija

Nedostaci

Starija generacija procesora
Starija verzija Androida
Zakompliciran SIM managment

Dizajn i kućište

Samsungova serija Galaxy S u zadnjih je godinu dana obilježena prilično upadljivom dizajnerskom linijom premijerno uvedenom na modelu Galaxy S3. Štoviše, većina ostalih modela proizašlih nakon S-trojke neodoljivo podsjeća upravo na nju, čemu najviše doprinose zaobljeni kutovi, metalni okvir i raspored vanjskih komponenti.

Potpuno istu stvar imamo i s modelom Galaxy S Duos. Korišten je isti izbor materijala, dakle radi se o istoj polikarbonatnoj plastici, ali za razliku od Galaxyja S3 ili npr. Galaxyja S3 mini, ovaj model nema sjajnu pozadinu, nego matiranu, što je u svakom slučaju bolja varijanta, kako vizualno tako i ergonomski. Uz to što na takvoj površini ne ostaju otisci prstiju, ona još bolje sprječava klizanje uređaja iz ruku.

Unatoč plastici i formi uređaja, konstrukcija je iznimno čvrsta i nema niti naznaka da bi se bilo kakvo šuškanje ili krckanje moglo događati.

Zaslon

TFT zasloni definitivno pripadaju prošlosti, ali to proizvođačima poput Samsunga ili npr. Sonyja očito ne smeta pa ih dan danas ugrađuju u svoje nove modele. Sony je tu otišao čak i korak dalje pa je takav zaslon ugradio i u top model Xperia Z, tako da Samsungu ugradnju TFT zaslona u ovaj jeftiniji model možemo i oprostiti. Dakle, TFT zasloni imaju manji kut vidljivosti od IPS zaslona i u tom pogledu nude nešto manji komfor. No, ipak, ako zaslon promatrate iz nekog normalnog kuta, vidljivost i prikaz su sasvim korektni.

Rezolucija od 800 x 480 točaka na 4,0” zaslonu daje gustoću od 233 ppi, što je sasvim solidan rezultat.

Preciznost je na visokoj razini, tj, onoj koju uživaju vlasnici skupljih modela, no odaziv u nekim trenucima nije na razini očekivanog pa će biti potrebno da navika učini svoje. Vidljivost pri izravnoj izloženosti suncu je nešto slabija, ali još uvijek u okvirima cjenovnog razreda.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT