Samsung Galaxy Round službeno: tresla se brda, rodio se miš

Samsung je noćas po našem vremenu u Koreji napokon predstavio dugo najavljivani uređaj sa zakrivljenim zaslonom. Iz onoga što možemo vidjeti na službenim slikama i priloženom videu, Galaxy Round je uređaj s blagim konkavnim zakrivljenjem po širini. Prednost ovako koncipiranog zaslona svodi se na ljuljanje po ravnoj površini, čime se dobiva efekt ljuljanja ili “klackanja” koji može rezultirati pokretanjem neke aplikacije ili opcije.

Galaxy Round se koncepcijski i funkcionalno potpuno razlikuje od Youm koncepta pokazanog početkom godine, no prema svemu sudeći, neku konkretnu korist od fleksibilnih zaslona očito ćemo još malo pričekati. Treba još vidjeti što sprema LG koji je također najavio lansiranje uređaja sa zakrivljenim zaslonom.

Što se ostalih detalja tiče, Samsung Galaxy Round ima otprilike iste specifikacije kao Galaxy Note 3. Dakle, 5,7″ 1080p Super AMOLED zaslon, Snapdragon 800 na 2.3 GHz, 3 GB RAM-a i 13 MP kameru. Kapacitet baterije malo je smanjen i iznosi 2800 mAh. Dimenzije uređaja iznose 151.1 ⅹ 79.6 ⅹ 7.9 mm, a masa 154 grama. Operativni sustav na kojem je uređaj temeljen je Android 4.3 Jelly Bean.

Uređaj će od 10. listopada biti u ponudi korejskog telekoma po cijeni od 1014 dolara, dok informacija o dostupnosti na drugim tržištima za sada nemamo.

Samsung_Galaxy_round_2

Samsung_Galaxy_round_1 Samsung_Galaxy_round_3

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT