sakrij banner

Samsung Galaxy S Recenzija

Rijetki su uređaji koji uzrokuju oduševljenje i prije nego vam zapravo dođu u ruke. S obzirom da je službeno predstavljen još u ožujku prilično smo se načekali da postane  dostupan i sada eto, dočekasmo i taj dan. Pred nama je jedan od najpoželjnijih smartphone uređaja na tržištu, a po mnogima i najbolji. Naravno, kriteriji za ovakvu ocjenu mogu biti subjektivne prirode, međutim same tehničke karakteristike dovoljno govore u prilog tvrdnji da u ovom trenutku u Hrvatskoj, a vjerojatno ni na cijelom GSM/UMTS tržištu jednostavno nema boljeg uređaja. Možemo sad cjepidlačiti i spomenuti HTC Evo 4G te još neke CDMA uređaje, ali kako oni nisu dostupni na europskom tlu niti su namijenjeni GSM/UMTS mrežama, bespredmetno je o njima diskutirati. Jedan od glavnih konkurenta je svakako HTC Desire, no zbog prirode njegovog zaslona konkurentnost je, u najmanju ruku, diskutabilna. Ono što ne smijemo zanemariti je novi iPhone 4, kao glavni takmac, čije su specifikacije jednako vrhunske, međutim kako u Hrvatskoj još uvijek nije službeno prisutan, svaki komentar bio bi neprimjeren. Međutim možemo obećati da ćemo prvom prilikom napraviti objektivni usporedni test Samsunga Galaxy S i iPhonea 4 te ostaviti čitateljima da sami prosude.  Dok se ne dokopamo iPhonea 4 idemo se pozabaviti ovom novom Samsungovom galaksijom.

Dizajn i pogled izvana

Slučano ili namjerno, Samsung Galaxy S svojim oblikom i općenito dizajnom neodoljivo podsjeća na iPhone, ali tu ćemo odmah stati. Ono što ga, s druge strane, vidno razlikuje od iPhonea su dimenzije, jer je već na prvi pogled vidljivo da se radi o povećem uređaju. Kućište dimenzija 122.4 x 64.2 x 9.9 mm radi svoje tankoće djeluje zaista impresivno. Ogroman zaslon dijagonale 4“ dominira prednjim dijelom uređaja, a tipke „menu“ i „natrag“ su odlično uklopljene, odnosno integrirane su u sam zaslon, tako da zajedno s njim čine jedno tijelo. Izuzetak je Home tipka koja je isto integrirana u zaslon, ali se njeni rubovi malčice izdižu što je dovoljno da se prst brzo navikne na njeno postojanje. Na gornjem dijelu imamo i sekundarnu kameru za video pozive koja zbog sve popularnijih podatkovnih video poziva ponovo vraća „u modu“. Poleđinom uređaja dominiraju Samsungov i Googleov logo te 5 mpx kamera u samom uglu. Kućište je izrađeno od kvalitetne plastike s napomenom da je ta ista plastika magnet za otiske prstiju. No, bilo kako bilo, naviknut ćete se, a ono što u samom početku korištenja morate paziti je da vam uređaj zbog relativne klizavosti ne ispadne iz ruke. Na desnom boku nalazi se tipka za uključivanje/isključivanje koja se koristi i za otključavanje/zaključavanje aktivnosti zaslona. Na je lijevom boku tipka za pojačavanje/smanjivanje glasnoće, a na vrhu micro USB utor s malim vratašcima koja je potreno povući noktom. Na vrhu urećaja nalazi se i 3.5 mm audio utor.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
           


175 Komentara

19/05/2012.
u 18:20
 
meri
Imam problem sa Samsung galaxy ace slucajno sam zaboravila znak otkljucavanja i sifru na gmail, sada mi je telefon blokiran i ne znam sta da radim :/ mozel mi neko pomoci?
19/05/2012.
u 22:11
 
Mare
Bok,slućajno sam zaboravila riječ za otkljucavanje samsung galaksij minija i nemogu ga otkljucati,sto da radim?Hvala :/
31/05/2012.
u 11:05
 
sevda
nemogu pristupiti telefonu samsung galaksi s zaboravila sam korisnicko ime i lozinku i nemogu pristupiti telefonu molim vas pomoziteme
03/07/2012.
u 02:45
 
kike
dali ovaj mobitel ima bljeskalicu i ako ima di da je upalin jer nemogu nigdi je nac...?! galaxy s gt i9000... fala..
03/07/2012.
u 06:48
 
Krešimir Blažev
Da si citao tekst vidio bi da nema, jer je taj dio posebno naglasen.
08/08/2013.
u 01:57
 
antony
Dobar das. Zanima me sto da cinim na mobitelu galaxy ace kad pritisnem tipku power za paljenje telefona i onda se naravno pokaze na displayu ime telefona verzija i nakon toga ono svijetli samsung, i nakon toga bi trebalo se pojaviti pin code da unesem ali nista se ne pojavljuje nego teko stoji, pa se ponovno vrati na ime i verziju. Uglavnom ne mogu telefon ukljuciti da normalno radim na njemu. Hvala
08/08/2013.
u 06:19
 
Krešimir Blažev
Najbolje da odneses u servis
02/01/2014.
u 22:19
 
sunny16
sestra mi je krivo ukucavala lozinku na mobu i zablokala ga je i sad me trazi google lozinku i korisnicko ime a zaboravila sam ga i sad nezz ....ugl napravila sam novi racun preko kompa ali mi ga nece primiti i sad nezz kaj da napravim ...moze pomoc?
07/09/2014.
u 21:03
 
soncee
zakljucan mi ekran ...sifra zaboravljena..sta da radim?
 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
- ShoutBox -
You must be signed in to post a comment
 • dado9
  (Saturday, Jan 10. 2015 01:50 PM)
  Koliko je ustvari 4G brzi od 3G-a?vidim da kod nas još to nije skroz zaživjelo jer se taj 4G zna često “isključit”.
 • Mislav Bušić
  (Friday, Jan 9. 2015 10:37 AM)
  @dado9
  Ovisi jel uopće imaš u svojoj nekoj tarifi dozvoljen LTE (4G) do 75 Mbps.. Ako ti znači nešto tako brz net na mobitelu, onda ti je bitno, ako ne, nije..
  Ovisi na kojim frekvencijama radi taj mob izvana
 • dado9
  (Thursday, Jan 8. 2015 10:40 PM)
  Pozdrav,imam dva pitanja1.Koliko je bitno u današnje vrijeme da smartphone ima podršku za 4G?2.što ako se mobitel naruči “izvana”,dal će raditi na našim mrežama?
 • Germanica SS
  (Sunday, Jan 4. 2015 08:40 PM)
  @kameni11 Kupljen je u slobodnoj prodaji znači nije zaključan na niti jednu mrežu. Možda mi se samo čini ali dijeluje mi da radi malo brže i fluidnije a i dosta je vizualno promjenjen na bolje…
 • kameni011
  (Sunday, Jan 4. 2015 10:26 AM)
  @germanica koja mreza?
 • Germanica SS
  (Friday, Jan 2. 2015 08:44 PM)
  Pozdrav, upravo primam službenu OTA nadogradnju za Galaxy S5 na 5.0 Lollipop

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »