Samsung Galaxy S Recenzija

Rijetki su uređaji koji uzrokuju oduševljenje i prije nego vam zapravo dođu u ruke. S obzirom da je službeno predstavljen još u ožujku prilično smo se načekali da postane  dostupan i sada eto, dočekasmo i taj dan. Pred nama je jedan od najpoželjnijih smartphone uređaja na tržištu, a po mnogima i najbolji. Naravno, kriteriji za ovakvu ocjenu mogu biti subjektivne prirode, međutim same tehničke karakteristike dovoljno govore u prilog tvrdnji da u ovom trenutku u Hrvatskoj, a vjerojatno ni na cijelom GSM/UMTS tržištu jednostavno nema boljeg uređaja. Možemo sad cjepidlačiti i spomenuti HTC Evo 4G te još neke CDMA uređaje, ali kako oni nisu dostupni na europskom tlu niti su namijenjeni GSM/UMTS mrežama, bespredmetno je o njima diskutirati. Jedan od glavnih konkurenta je svakako HTC Desire, no zbog prirode njegovog zaslona konkurentnost je, u najmanju ruku, diskutabilna. Ono što ne smijemo zanemariti je novi iPhone 4, kao glavni takmac, čije su specifikacije jednako vrhunske, međutim kako u Hrvatskoj još uvijek nije službeno prisutan, svaki komentar bio bi neprimjeren. Međutim možemo obećati da ćemo prvom prilikom napraviti objektivni usporedni test Samsunga Galaxy S i iPhonea 4 te ostaviti čitateljima da sami prosude.  Dok se ne dokopamo iPhonea 4 idemo se pozabaviti ovom novom Samsungovom galaksijom.

Dizajn i pogled izvana

Slučano ili namjerno, Samsung Galaxy S svojim oblikom i općenito dizajnom neodoljivo podsjeća na iPhone, ali tu ćemo odmah stati. Ono što ga, s druge strane, vidno razlikuje od iPhonea su dimenzije, jer je već na prvi pogled vidljivo da se radi o povećem uređaju. Kućište dimenzija 122.4 x 64.2 x 9.9 mm radi svoje tankoće djeluje zaista impresivno. Ogroman zaslon dijagonale 4“ dominira prednjim dijelom uređaja, a tipke „menu“ i „natrag“ su odlično uklopljene, odnosno integrirane su u sam zaslon, tako da zajedno s njim čine jedno tijelo. Izuzetak je Home tipka koja je isto integrirana u zaslon, ali se njeni rubovi malčice izdižu što je dovoljno da se prst brzo navikne na njeno postojanje. Na gornjem dijelu imamo i sekundarnu kameru za video pozive koja zbog sve popularnijih podatkovnih video poziva ponovo vraća „u modu“. Poleđinom uređaja dominiraju Samsungov i Googleov logo te 5 mpx kamera u samom uglu. Kućište je izrađeno od kvalitetne plastike s napomenom da je ta ista plastika magnet za otiske prstiju. No, bilo kako bilo, naviknut ćete se, a ono što u samom početku korištenja morate paziti je da vam uređaj zbog relativne klizavosti ne ispadne iz ruke. Na desnom boku nalazi se tipka za uključivanje/isključivanje koja se koristi i za otključavanje/zaključavanje aktivnosti zaslona. Na je lijevom boku tipka za pojačavanje/smanjivanje glasnoće, a na vrhu micro USB utor s malim vratašcima koja je potreno povući noktom. Na vrhu urećaja nalazi se i 3.5 mm audio utor.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT