Samsung Galaxy S6 – Recenzija

Samsung Galaxy S6 - Recenzija

Šesta generacija Samsungovog top modela je stigla. Prva, druga i treća ovoj su kompaniji osigurale visok rast prodaje i dobiti početkom ovog desetljeća, što ju je lansiralo u zvijezde. Četvrta generacija S serije se nije pretjerano proslavila jer nije polučila dodatni rast, iako je postigla otprilike jednako dobre prodajne rezultate. Peta generacija je, pak, pokazala se publika na neki način zasitila jednog te istog dizjana koji se provlačio godinama, ali je isto tako postala i zahtjevnija. Naime, plastična kućišta u koje je Samsung tradicionalno pakirao svoje najskuplje modele, jednostavno je pregazilo vrijeme, što je pred ovu kompaniju postavilo nove izazove. Tako je Samsung prošle godine okrenuo ploču i svoje uređaje počeo opremati metalnim kućištima (Galaxy Alpha, Note 4, Note 4 Edge, Galaxy A3 i A5), a sada je na red stigla i S serija.

Tako Galaxy S6 dolazi u metalnom kućištu. Pored toga donosi staklenu pozadinu, ali istovremeno izbacuje utor za memorijsku karticu i izmjenjivu bateriju, što će dio korisnika sigurno zamjeriti. Naravno, nije lako iskombinirati sve zadane smjernice, pa se nešto moralo žrtvovati. Uostalom, tko bi svima ugodio?

Ono što će većinu najprije ubosti u oko je velika sličnost s iPhoneom 6. Možemo sad diskutirati o tome je li Samsung ponovo kopirao dizajn iPhonea, kao i o tome može li Apple patentirati radijuse kutova, no svakom razumnom je u startu jasno da je Apple Samsungova najveća inspiracija, ali i frustracija.

Galaxy S6 donosi još jednu novost, a to je potpuno oslanjanje na pogonski stroj proizveden unutar kuće. Tako na ovom modelu nećemo vidjeti Qualcommov Snapdragon kao do sada, već isključivo Samsugov Exynos SoC.

Bilo kako bilo, Samsung Galaxy S6, navodno interno nazvan “Project Zero”, predstavlja svojevrsnu prekretnicu, koja bi kompaniji trebala osigurati novi rast, tj. povećati prihode i dobit koji su u protekloj godini drastično pali, a kakav je dojam na nas ostavio, pročitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
143,4 x 70,5 x 6,8 mm

Masa
138 grama

Zaslon
5,1″ Super Amoled 2560 x 1440, 577 ppi, Gorilla Glass 4

SoC
Samsung Exynos 7 Octa 7420

CPU
4x Cortex-A53 na 1,5 GHz +4x Cortex-A57 na 2,1 GHz

RAM
3 GB

Interna memorija
32 GB (dostupno 25 GB)

Micro SD
Ne

Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, A-GPS, Bluetooth, NFC, IR, USB on-the-go

3G
HSPA+ DC

4G
LTE Cat. 6

OS
Android 5.o Lollipop

Kamera
16 MP/4K/OIS

Prednja kamera
5 MP/1080p

Baterija
2550 mAh

Cijena
Nije poznata

PREDNOSTI
NEDOSTACI

Dizajn, materijali i kvaliteta izrade
Neizmjenjiva baterija

Hardver i performanse
Nema utor za memorijsku karticu

Vjerojatno najbolji zaslon na tržištu
Nije otporan na vodu i prašinu

TouchWiz je sada brži i fluidniji
Visoka cijena

Poboljšan čitač otisaka prstiju

Vrhunska kamera

Dizajn i kućište

IMG_2905

Kao što je u uvodu već rečeno, malo tko će reći da Samsung Galaxy S6 nije inspiriran iPhoneom 6, a tome najviše pridonosi metalni okvir, koji prvi upada u oko. Ni sprijeda situacija nije ništa drukčija, osim što je vidljivo da je uređaj veći i da na dnu ima home tipku drukčijeg oblika. Ono po čemu se, pak, prilično razlikuje od iPhonea je poleđina. Ovdje imamo staklenu (Gorilla Glass 4) površinu koja je potpuno drukčija od iPhoneovog aluminija, ali i od plastičnog poklopca kojeg smo vidjeli na prethodnicima. U odnosu na Galaxy S5, S6 je vidljivo tanji (6,8 mm prema 8,1 mm), a sa svojih 138 grama i malčice lakši.

IMG_2914

Dakle, imamo metalni okvir sa staklom s prednje i stražnje strane, što svakako odgovara nekakvim premium kriterijima. Da ne bi bilo zabune, uređaj izgleda zaista izgleda reprezentativno i malo tko će nakon nakon držanja u ruci ostati ravnodušan. S druge strane, ovakav koncept kućišta za sobom povlači veće rizike od oštećenja. Plastika, ma koliko izgledala lošije od aluminij-staklo kombinacije, ipak je izdržljivija i manje podložna ogrebotinama i pucanju. Uz gubitak utora za memorijsku karticu i izmjenjivu bateriju, na ovom je modelu žrtvovana i otpornost na vodu i prašinu koju smo imali na prethodniku.

Kombinacija metala i stakla osigurava zaista izvrstan osjećaj u ruci, ali u isto vrijeme uzrokuje i srčane probleme zbog straha od ispadanja na pod, nakon čega se vjerojatno ne bi dobro proveo. Također, staklena površina na poleđini je prilično osjetljiva na tragove prstiju, što u glavnom vrijedi za tamniju varijantu, dok se na bijelom manje primjete.

Fizičke tipke raspoređene su kao i na mnogoj drugoj braći. Ona za uključivanje nalazi se na desnom boku, s a za podešavanje glasnoće na lijevom. Razlika u odnosu na prethodne modele je u tome što su ove dvije tipke sada razdvojene, što će olakšati manipulaciju

SIM utor je nano formata, a nalazi se sa strane, odmah ispod tipke za uključivanje.

Dvije kapacitivne tipke oko home tipke imaju pozadinsko osvjetljenje, ali je izostala mogućnost podešavanja njegovog trajanja što osobno vidim kao nedostatak.

Na stražnjoj strani nalazimo modul kamere u društvu s LED bljeskalicom i čitačem otkucaja srca, koji su se lijepo uklopili u staklenu površinu. Istina, kamera poprilično strši i bit će potrebna doza opreza prilikom odlaganja. Također, prilikom postavljanja na stol ili bilo koju drugu ravnu površinu, ovo izbočenje uzrokuje klackanje, ali ipak ne u većoj mjeri, tako da će npr. pisanje poruke proteći bez problema.

Stranice: 1 2 3 4


 
      
  • Kelp

    Stari moj na novom Sonyu E4 baterija je oko 2400 i na staminu modu traje oko tjedan dana umjerenog korištenja bez igranja i ostalih gluposti, prava revolucija

  • Leko01

    To što je ”stakleni” i nije neki hendikep,ja imam Iphone 4 koji je isto ”staklen” i pao mi je nebrojeno puta i ništa mu nije bilo, ja pretpostavljam jer stalno imam zaštitnu foliju sprijeda i staraga…
    Inače što se tiče S6 – po meni prekrasan mobitel, i drago mi što sada konačno izgleda premium kakve su mu i performanse…

  • Tam

    Dobro je dok vas samo to bode

  • Vikac

    Ee sad kad ga kupim necu imat memorije da pustam nasu divu Draganu von Mirkovich

  • Matt

    Također pod nedostatke bi stavio kameru koja strši van i jedan je od najružnijih djelova mobitela.

  • dado

    Ja sam imao s1 i s3 i svakom je nakon godinu dana jačeg koristenja otisla baterija. Jace koristenje mislim da je svaku večer na punjaču. Nema samsung dobre baterije. Barem prije nije imao.

  • Aljosa

    Zanima me kakvo je HOME dugme. Da li je mekse kao kod s4 ili je nesto cvrsce kao kod s5

  • Malo čvršće. Otprilike kao na Noteu 4

  • Muni

    Krešo, dvoumim se između Iphone 5s i Galaxy S5. Najbitnije mi je da ne steka, da ima bateriju koja moze oko 1 dan ili više, da ima brz internet na 4g mreži i najbitnije da ima odličnu kameru u svim svjetlosnim uvjetima.
    Trenutačno koristim S4 Lte-a verziju.

  • Uzmi onaj čiji ti OS više odgovara ili S5 ako ti treba veći ekran. Ostalo je “tu negdje”.

  • ante

    Poz krešo Pročita san ovo. Nakon dužeg vremena kupujen mobitel. Koji mi preporučaš. S6 Iphone6,sonyz3 ili ????? Da kupuješ ti koji bi uzeo ?

  • S6 svakako, osim ako ti nije presudna vodootpornost ili iOS.

  • ivaaa

    Posto sam laik u vezi mobitela,ne kontam,sta uopce ne mozemo staviti memorisjku?

  • Ne mozes

  • ivaa

    s6 ili m9?

  • matrix777

    Krešo, dali se sjećaš dali si možda isprobao kako radi Smart remote s tv-om? Zanima me dali se mora doslovno ciljati u tv ili radi dosta dobro…?

  • koliko se sjećam, ne treba tuć baš okomito, ali opet ne treba očekivati da radi kao pravi daljinski

  • Stipe

    HTC naravno, Samsung je najveća obmana u svijetu pametnih telefona..jeftine izrade i lošeg i štucavog Touch Wizza koji izgleda kao da je namijenjen Teletabisima.

  • Bozzo

    Kakav mu je zvucnik,dali je glasniji od S5-ice i dali je opcenito zvuk bolji na slusalicama ?

  • kruno

    Svaka čast HTC-u, ali bez uvrede, da si malo čitao o “Samsungovom novom ruhu” nešto bi i naučio…Htc sam po sebi, ništa novo ne nudi…niti revolucionarno…A, Samsung je sa S6, stvorio nešto novo…malo pročitaj recenziju!

  • kruno

    Hm…zvuk je dublji na zvučniku, nešto poput iPhoneovog i dosta je glasan…A, slušalice su bar meni, kopija iPhoneovih, ispadaju iz ušiju i nemaš onaj super zvuk kao kod in ear sluški…gubi se pola zvuka, jer se ne vakumiraju u uhu…nisu nešto…

  • ico

    Kreso, posto koristis Note 4, daj mi reci,tj pomozi. Razmisljam o kupnji novog moba i izbor mi je pao na N4 i G6 (M9 i G4 sam eliminirao) pa sad dvojim… Koji bi mob ti preporucio?
    Hvala

  • G6? Valjda misilis na S6 🙂
    Pa meni je Note jos od dvojke prima violina, tako da S seriju u startu odbacujem :). S6 je super, ali Note je Note, naravno, ako ti nije prevelik.

  • Ico

    Da, S6, krivo sam napisao u gornjem postu.
    Imao sam kratko Note 3 i nije mi bas bio legao, a neznam koliko je Note 4 bolji od njega. Na S6 mi se svidja kuciste i kamera, a i software je ispeglaniji (neznam da li ce kakav update uskoro za note 4?)
    Da li je u ruci velika razlika izmedju ta dva uredjaja (mislim na svakodnevno koristenje)?
    I da, da li mozes usporediti zvucnike, koji je glasniji?

  • Pa i nije nešto posebno velik. Čak je malo deblji i veći, ali navikneš se. Meni se S6 isto svidio, ali mi je veći ekran ipak resudio 🙂 Manji update za Note 4 je došao prije par dana, ali ništa posebno nisan primijetio.

  • Ico

    Hvala na odgovoru.
    Iskreno se jako dvoumim, jer mi je Sz nekako bolji za upotrebu sa jednom rukom, samo sto nema prosirivu memoriju, a model sa 64GB je 100€ skuplji (a neznam da li se isplati dodati toliko za vise memorije). A opet mob planiram koristiti bar godinu i pol ili dvije godine, pa mi treba nesto da moze toliko izdrzati.
    Na N4 mi se svidja izmjenjiva baterija, straznji poklopac i memo kartica. Ali opet, S6 ima bezicno punjnje i noviji Android (a znam koliko je Samsung prije bio revan sa updateima)…

  • Ma zajebi bežično punjenje jer je sporo. Ovo brzo punjenje preko kabela je genijalno. U pola sata imaš 50% baterije.

  • Ico

    Pa dobro, za takve slučajeve postoji brzo punjenje i na S6 😉
    Ovo je kad dođeš u ured ili doma, da stoji mob na jednom mjestu i lagano se puni… 😉
    Stvarno nisam pametan… Pa eto, ako još netko čita neka slobodno da svoje mišljenje po pitanju: S6 ili N4
    LP

  • Martin2212

    Krešo, molim te pomozi dvoumim se izmedu lg g4 i galaxy-a s6??? Reci samo sto bi ti odabro da kupujes novi mob?!?!!
    Hvala i pozz

  • Ako ti je utor za memorijsku karticu nebita, sve se svodi na stvar ukusa. Mislim da bih si prije uzeo kožni G4.

  • Dee Dee

    Dobar dan,dobri ljudi…pozdrav Kreši 🙂
    Dakle, obožavam apple uređaje i u posjedu sam imala skoro sve verzije mobitela te poneke laptopa. Najčešće mijenjam iz obijesti tj kada mi dosade.
    Nedavno me privukao glantz-dizajn samsunga s6 i odlučila sam ga mijenjati za moj lijepi,ali pomalo dosadni iphone 6. Na njuškalu mi se , u roku od 4-5 sati od izlaska oglasa, javio dečko kojem je novi samsung dosadio nakon par dana uporabe. Već sam znala što je u pitanju : dosta se zagrijava ako ga upregnete zahtjevnim aplikacijama ili igricama. Meni to ne smeta pa smo se,na obostrano zadovoljstvo, zamijenili dok si rekao “keks”, bez ikakavih nadoplata. Dobih njegov s6 par dana star , za moj iphone 6 star pola godine – oba u savršenom stanju.
    Danas, nakon 10tak dana uporabe samsunga, mogu napisati samo pohvale.
    Mobitel je : vrlo lijep (s elementima iphone designa), optimalne veličine,iznimno brz, kamere su fantastične,a slike još nikada nisam imala u takvoj kvaliteti (slikam u modu “idiot” uvijek), galerija slika daje puno bolje mogućnosti organizacije slika,ekran je prekrasan…..obaožavam ovaj samsung. Po meni je baterija najslabija točka, ali kada uključim opciju “maksimalna štednja baterije” -traje cijelu vječnost! To samo znači da se treba odreći na neko vrijeme instagrama,fejsa i sličnih gluposti.
    Znam da sam u gubitku što se novaca tiče : samsung brzo gubi na vrijednosti, dok i za najstariji iphone uvijek dobijes dobar iznos.No, nije mi žao. Mislim da ću s ovim izdržati do kraja tekuće godine 🙂
    pozzz

  • Izvinite na upadanju.
    Ovako zanima me vase misljenje kupujem mobitel do 4000 kuna, po mogucnosti novi, i gledam s6 mogu kupiti novi ali iphone 6 nemogu ali nezuri mi se tako da mozda cijena padne a i uvijek ima onih koji kupe na pretplatu ili produzenje ugovora i tako povoljnije prodaju mobitel pa cekam na takve, u glavnom neznam sta da uzmem iphone od 16 Gb mi je malo, a od 64 je puno skuplji, ipak sam nesto vise za iphone zato sto ja nisam kao neki da mjenjam svake god mobitel nego dokle god on radi i ne steka, a vjerujem da iphone nece barem 3 god najmanje imati problema nadam se iako bih vec mogao kupiti s6 , bavim se poljoprivredom i bit ce dosta u prasini, naravno pogoduje mi iphone isto zato sto je nesto manji i staje u svaki đep, sto bih vi uzeli da ste na mom mjestu, stvarno sam u dilemi dal da cekam da pojeftini iphone 6 ili da kupim sad s6???

  • Bird

    Društvo, imam pitanje-problem… Prije par dana sam kupio S6 zaključan na Tmobile no međutim primjetio sam slab signal na zaslonu mobitela tek jedva dvije crtice ( mreža bonbon ), jakost signala 113 dbm 0 asu. Ima li tko ovakav problem. Stavio sam karticu u drugi mob i tamo je pun signal. Dakle nije do kartice… Ako ima tko kakvo rješenje molim odgovor.. Hvala !

  • matrix777

    Krešo, dolazi li uz s6 u paketu punjač za brzo punjenje i OTG kabel? Naručio sam si svoj primjerak a zaboravih na ove dvije stvari pitati…

  • Testni primjerak nije imao, za ove nove sad ne znam, ali mogu pitati

  • matrix777

    Ok, negdje se spominjalo da uz s6 dolazi taj punjač koji podržava brzo punjenje, no nikako da nađem taj podatak. Poslati ću ja upit… tnx

  • matrix777

    Krešo, nikad mi se nije dogodilo ovo kao kod galaxy-a s 6… Dakle, prije prvog korištenja sam ga napunio do 100%, i prvo paljenje moba, dok sam napravio onih početnih 7, 8 koraka (ime, google račun, samsung račun…) iscurilo je na 88% u nepunih 10min… Normalno ili nenormalno?

  • Pa i nije baš normalno. Probaj vratit na tvorničke postavke pa ponovo. Vidi koliko će uopće trajat baterija, možda je do indikatora.

  • Cipa

    Matrix 777@
    Jesi riješio problem s baterijom? Jel koliko vidim naručio si ga preko e-kupi, ja isto čekam svoj primjerak.

  • matrix777

    Uzeo sam na kraju u t comu, radi boje, blue topaz. Ne znam više ni sam što je s baterijom. Po meni je to dosta loše, ili pravim veliku razliku pošto sam imao G2 s odličnom baterijom. Ali kao što rekoh, 12% mi je uzeo za manje od 10min pri prvom pokretanju a da nisam ni podesio početne korake. G2 mi u standby-u nije trošio ama baš ništa, ovaj uzima. Ali zaista nisam neki extremni korisnik. Jučer navečer napunio do 100%, sad mi je na 60%, neto bi rekao da je to fenomenalno, no imao sam dosta obaveza i obavio sam svega 4-5 kratkih poziva, surfao najviše 30min i gledao 10tak min tekmu premo max tv to go-a, sinc iskljčen, kao i wifi kad ga ne koristim, puno je za to da mi uzme 40%… Iako mi je nejasno kad odem na detalje o bateriji.. tamo kad zbrojim postotke koliko je koja app potrošila bude ukupno 10tak % i, to bi i trebalo biti realno, dakle 90 da mi ostane, a ja imam 60. Na G2 je takav prikaz bio mjerodavan. I da, uključena mi je štednja baterije, isključena ona Volta za wifi ali i dalje je to po meni loše.. Iako to mi je do sad bilo tek treće punjenje tako da ne znam. Puknio sam hard reset na Krešinu inicijativu, popravilo se stanje ali ne puno. Volio bi da mi netko kaže da je baterija takva i to je to i da sam na miru. Imam još 7-8 dana da ga mogu vratiti ali ne znam dali imam pravo na novi ako je do baterije…

  • Cipa

    Meni bi trebao doći idući tjedan dana i imam pravo na povrat 14 dana. Ako i meni bude tako vraćam ga! Javim ti se na ovoj stranici ako ti nije problem posjeti ovu temu pa ćemo razmijeniti utiske pozz..

  • matrix777

    Nemaš frke… Tu sam ja često 🙂 Ma biti ce tebi ok. Nesto kod mene guta a nemogu utvrditi. Lokacije iskljucene, bas sve… Mozda se stabilizira..

  • Bosko

    Kupio Samsung S6 i nakon 4-5 dana, poceo da mi steka, konkretno receno npr. udjem u kameru i slikam par slika i onda odjednom mobilni zastopa i restartuje se sam od sebe, il se ugasi, ili npr. gasi mi sam neke aplikacije, jednostavno radi sta hoce, tipa udjem na fb, odjednom me izbaci sa fba i pise, fb aplikacija vam je ugasena, ili vacap i itd… ili npr. Touch vam je zaustavljen, kamera vam je zaustavljena, google play vam je iskljucen i itd… bilo sta, da ne navodim sad sve ovde, valjda me razumete sta vam govorim, do cega bi moglo da bude?
    Mislim platiti toliko mobilni, a da ne sluzi ni sekunde kako treba, nema smisla… Onda npr. ne moze se nikako da upali na dugmence sa desne strane gde se mobilni i pali, vec moram da stisnem dugme za paljenje zajedno sa dugmetom za zvuk ( smanjivanje ) da bi se telefon upalio i nakon sto se upali on se odmah ugasi opet. pa se opet restartuje, pa taman da se upali, ugasi se odjednom il se opet sam od sebe restartuje, ili npr. stoji onaj znak samsung pri samom paljenju, i tako stoji i stojiii i stoji i onda naravno opet moras da se posluzis sa 2 dugmenceta, dugmence za paljenje i dugmence za smanjivanje zvuka u isto vreme da stisnes, da bi se mobilni upalio i naravno i tad opet nije 100% sigurno da ce da se upali kako treba… i onda kad se upali, radi 20sec i opet se restartuje i itd… i itd… pa onda posle 3-4x i jace samog restartovanja dodje kao sebi i radi i onda opet nakon odredjenog perioda krene po svom opet kako mu padne napamet, da gasi aplikacije, da ovo, da ono… Pojma nemam do cega bi moglo da bude, kada sam otisao u servis, gde je telefon kupljen, kazu da je ova verzija Androida ” 5.0.2 ” , “Lolipop” je u pitanju, da je mnogo bagovita i da je u najavi do softwera, jer telefon kao sto gore napisah, radi po svom, sta mu padne napamet… i kao navodno kad bi se odradio softwer sa 5.0.2 na 5.1.1 da bi se to sve navodno resilo, da li je to tacno, il je samo bacena prica?

    I evo bas upravo ovo dok vam pisem, ugasi se telefon tj. restartova se i da, takodje mi se pojavljuje pri paljenju telefona, da mi se pojave zelene crtice kao kad graficka kod kompa pocne da crkava, tako se pojavi na ekranu na mobilnom neke zelene crtice pri paljenju i slicno ( ne uvek, al cesto ) a takodje i kad se kamera upali, znalo je da se pojave te zelene crtice pri upaljenoj kameri i kad hocu nesto da slikam ili snimim samo odjednom se na po ekrana pojave sitne zelene crtice, valjda kontate na sta mislim, uglavnom telefon je ubagovan do bola, barem meni, i naveo sam gore, imam “Softwer 5.0.2, Lolipop” receno mi je da je do toga, da je ubagovana verzija i da kad se prebaci na 5.1.1 da ce problem navodno resen da bude, pa sad, da cujem sta imate vi za reci, jer izgubih zivce, dadoh tolike pare i na kraju telefon me ni sekunde ne sluzi kako treba?

    Zanima me takodje, koji vi softwer imate na Samsung S6? Jer ako idemo nekomk logikom, telefoni se lancano prave i npr. napravi se 1 000 000 Samsung S6, i svih 1 000 000 imaju takodje isti Softwer 5.0.2 Lolipop, pa ljudi moji, ne moze da svi stekaju ovoliko kao moj sto steka, radi sta hoce i slicno, mislim da su mi ovi iz servisa samo bacili pricu u vezi tog softwera, da bi on mogao da resi ove silne bagove, gasenje, restartovanje moba i itd..

  • Cipa

    @Bosko,gdje si kupio mobitel? Dali preko nekog operatera ili u trgovini tj. slobodnoj prodaji? Probaj napraviti hard reset u postavkama možda to popravi stanje.

  • Cipa

    Po mome mišljenju ja bi mobitel vratio i tražio novi ili vraćanje novca ako ti je tako od početka

  • Bosko

    Kupio sam u radnji, radnji gde imaju mobilni i itd…
    Hmmm mislis na to, da se mobilni resetuje skroz, kao da se tek kupio, to sam vec uradio jednom tj. doticni iz radnje i nije uspelo, samo smo odradili “backup” da se sacuvaju moji neki podaci? Ako nije to, onda mi pojasni na sta konkretno mislis?

  • Bosko

    Nudio mi je gazda radnje odmah pare da mi vrati, rekao sam mu da mi ne trebaju pare, vec da mi treba ispravan mob. i da radi kako treba, stim sto cekam sad jednog njihovog majstora, koji se po njiohovom bas, bas dobro razumije u androide ( na godisnjem odmoru je ) pa bi on kao navodno uradio taj update sa “5.0.2. Lolipop” na ” 5.1.1 Lolipop ” i da bi to kao navodno resilo problem, ali ne znam koliko je verovati u to?

  • Cipa

    Imaš negdje na YouTube kako se to radi znam da treba držati stisnute tipke zajedno volumen(dolje) , za gašenje i home tipku onda ti se i pojavi Android i neke oznake dalje ti je objašnjeno što trebaš raditi. Kažu da nije suviše komplicirano samo moraš biti siguran što radiš.

  • Bosko

    Necu nista dirati, samo da mi je jos par savjeta da cujem od nekog, sta da radim sa mobilnim, da li bi mu pomogao navodno taj update sa “5.0.2. Lolipop ” na ” 5.1.1. Lolipop” il bi opet bilo ista?

    I da, de mi recite, jel svaki Samsung S6 kad ga kupis, ima 5.0.2 Lolipop ? Posto je to serijska proizvodnja i znaci tek kad iz ajmo reci fabrike izace, gotov i spreman za prodaju, jel svim tim doticnim Samsung S6, softwer ” 5.0.2 Lolipop “?

  • cipa

    koliko ja znam neki su izlazili s 5.0.1 pa nispravci bugova na 5.0.2 sad navodno 5.1.1 kod nekih je dobar a neki se i dalje žale pogotovo na trajanje baterije. Preporučljivo je poslije svake veće nadogradnje napraviti hard reset ili ti vraćanje na tvorničke postavke.Ja sam na s2 i s4 mini to uvijek napravio i mobitel je uvijek bolje radio. To je ono što ti je lik napravio u trgovini, vrlo jednostavno

  • Bosko

    Hoces reci, neki Samsung S6 su izlazili i bio im je softwer 5.0.1 Lolipop i imali su bagove, pa su kao navodno prebaceni na 5.0.2 i nisu imali bagove? Iiii da je kod nekih 5.1.1 verzija dobra i nema bagova, a da se na bateriju samo zale, jel mislis na taj “hard reset” na ono “reboot system now ” ?

  • Cipa

    Nisam siguran gdje je to u postavkama na s6, na ženinom s5 ideš u postavke, sigurnost i vraćanje na tvorničke postavke. Nakon toga će se telefon ugasiti i ponovno ćeš sve unositi kao kad je bio novi. Na engleskom ti je to factory reset.

  • Cipa

    Ovi što imaju problema najvjerojatnije nisu nakon nadogradnje napravili factory reset

  • Bosko

    Da, da, tako je bilo kod mene na S1, pisalo je “Factory data reset” ( Erases all data on phone ). Meni se nenormalno S6 gasio i restartovao, znaci da se to opisati ne moze i takodje pri paljenu su mi se pojavljivale zelene crtice na display, a i cak kad u kameru udjem, isto se desavalo da se na po kamere dok je ukljucena pojave zele crtice i slicno.

  • matrix777

    Stanje što se tiče baterije se bitno popravilo, vjerojatno zbog par ciklusa punjenja i pražnjenja… Na 5.1.1 sam imao 50 000 na AnTuTu prvi dan nakon update-a, sad probao zavrtit i izbaci mi 68 000. Baterija je “lošija” na S6 definitivno od G2 ili fantastične Z3 ali za moje potrebe izdrži dan, dan i pol i to me zadovoljava… Osjeti se blagi lag kod scrollanja, bilo u postavkama ili na netu, nije čisto fluidno, sad mi je žao što sam odmah napravio update na 5.1.1 jer ne znam kako je radilo na 5.0.2, možda je i baterija bila bolja.. Uglavnom po meni, to je sad maximum do sljedećeg update-a. Nadam se da će biti ubrzo neka zakrpa od 150-200MB prije androida M.

    Jedno pitanje za krešu.. Ima li veze ako napravim reset na tvorničke iz postavki ili kombinacijom tipki kad palim mob? Dali je učinak isti? Ja sam napravio iz postavki.

    @Cipa, biti ćeš zadovoljan, svaki mob ima problema… Doslovno svaki… Čitaj malo forume, svaki flagship ima svoju temu o raznoraznim problemima, pitanje je koliko tko ima sreće i što njegov primjerak zadesi ili ne zadesi..

  • Cipa

    Matrix 777@ ok hvala, što se tiče baterije pogledaj u postavkama poziva da su ti pozivi na mreži (network) gledao sam na YouTube da mogu biti na wifi pa ti možda to crpi bateriju

  • Danijel

    Još uvijek sam na starom dobrom S4 i nakon uživo viđenog i isprobanog S6, nemam neku veliku želju prelaska na najnoviji Galaxy. Naime, razlika u kvaliteti ekrana je minimalna, rezolucija nije vrijedna spomena (gotovo se uopće ne vidi razlika u prikazu), tu S6 nije puno napredovao u odnosu na S4. S4, s druge strane, još uvijek radi na lijepom KitKatu (blažena crna pozadina!), za razliku od meni odvratne bijele Lizalice! Bijela tema jednostavno ne leži i ne odgovara AMOLEDu koji mi je drag upravo zbog perfektne crne boje. Što se tiče performansi, S6 je zvijer no ne toliko bitno jači od Snapdragona 600 ili 800 (neke verzije S4). Kamera je također vrlo dobra, možda čak i najbolja na tržištu (iako NOKIA, tj. MS, ima opako dobre fotoaparate), no opet – u odnosu na S4 ništa spektakularno. I dalje je to samo mobilna kamera… I sad opet dolazimo do još jedne prednosti S4: zamjenjiva baterija i proširenje SD-karticama te izdržljiva plastika. Staklo i aluminij je fina kombinacija, ali vrlo brzo se haba i lako ošteti. Iako se kod S4 brzo izližu lažni metalni rubovi, bitno je otporniji na padove – dokazano. Kad tome svemu dodamo NENORMALNO VISOKU CIJENU S6-ice, doista je jasno zašto im je prodaja podbacila. Prodaja smartphonea jakih brandova općenito pada – jer nitko zapravo ne nudi ništa novo a papreno su skupi, pogotovo u odnosu na manijakalnu kinesku konkurenciju. Dakle – čini mi se da ćemo se još dugo družiti ja i moj novi-stari S4 – neki dan sam kupio jeftinog na njušci, pod garancijom, bez crtice, he he. Za samo 1300kn. Pa vi trčite i padajte na njihove marketinške podvale…

  • Danijel

    Zaboravih dodati – čak je i razlika u dizajnu s4 i s6 minimalna, i po dimenzijama su slični, tako da zbilja ne vidim razloga pljunuti 6000kn na novi uređaj, ili nekih 1000kn na pretplatu od 2 godine.

  • Cipa

    Na s6 možeš birati teme tako da staviš neku tamniju poleđinu, ne na svim aplikacijama ali na dosta.Tipkovnica, imenik itd. Može li mi neko reći da li je dobio nadogradnju na 5.1.1 na otključana s6, nije kupljen kod operatera?

  • Danijel

    Da, vidio sam – ali to jednostavno nije “to”. Lizalica ktome ima gadnih problema s baterijom i još mnogo manjih problema te je općenito još jedna vrlo dobro lasirana marketinška laž – LL nije ništa bolji ni brži od KK, nitio zauzima manje memorije kako su tvrdili. Umjesto Dalvika stavljen je ART, ali ništa posebno nije donio. Čak ni u potrošnji baterije. Sve skupa – jad i bijeda Googlea. Ne znaju napraviti dobar OS pa da ih j….
    Cipa: 5.0.2 je još uvijek aktualan kod mnogih. Inače, kud ti se žuri – ništa bitno to neće ispraviti…

  • Cipa

    Znam zato i pitam. Ja sam nakon tri dana zadovoljan, i s baterijom tu je u rangu ženinog s5. Čekati ću neku bolju nadogradnju možda M donese neka poboljšanja.

  • Tomi_992

    Samsung Galaxy S6 International Giveaway
    https://wn.nr/WrAwH
    Upadajte na ovaj link i pokušajte osvojiti novi Samsung Galaxy S6!!!

  • toni88

    Molim za savjet,kako gosp.Kresimira tako i clanove foruma. Uzeo sam s6,pokusajmo sada ostaviti po strani zaljubljenike u iphone ili samsung-ja sam jako razocaran u kameru. Molim vas -zasto samsung ima jako dobre slike ako fotkamo staticne stvari. Sto se medjutim dogadja sa fotografijama npr osoba u pokretu? Sve ispada zamuceno. Zrnato. I ocajno. Pa stari iphone 4 ima ,barem meni,bolje slike od ovoga. Iskreno ljudi ja ovu s6-icu imam tek dvadesetak dana. I jako rado bih je se rijesio ispod cijene . U cemu je kvaka sa kamerom ne samo sestice nego samsunga opcenito? Unaprijed hvala na pomoci. I isprika na poduzem postu.

  • david

    Htio bi si instalirati par aplikacija koje su besplatne i stvaro dobre, tj, najbolje što mogu biti pa me zanima vaše mišljenje, preporuka..
    1. Foto aplikacije ( FxCamera, Snapseed, Cymera) – koja je najbolja ili možda neku četvrtu..?
    2. Glazbene aplikacije ( Songza, Vevo, Google Play Music) ili neka druga?
    3. E-čitanje, E-knjige ( Audible for Android, Kindle), vaš izbor ili nešto treće..?
    4. Aplikacije za dopisivanje ( Whatsapp, Viber, Drupe – za nju sam čuo da je najbolja jer spaja sve te aplikacije kao viber, whatsapp, skype itd u jednu) – je li to tako stvarno, vaše mišljenje?
    5. Aplikacije bez neta ( Pocket ili nešto drugo..)?
    6 Navfree (Free GPS Navigation – radi i bez neta to joj je kao velika prednost a i kvalitetna je navodno), šta kažete?
    Jesu li sve besplatne i koliko troše internet prometa, mislim ne bi želio da mi se nabijaju troškovi nepotrebni veći..?
    Hvala

  • mirsad

    baterija je mogla bit bolja prebrzo se istrosi bez ukljucenja ustede baterije ode za tri sata

  • ninja982

    tis

  • Može li mi netko reći dali je s6 dual sim, pošto vidim po you tubu da ima i takvih gdje idu dvije kartice?

  • Viktor

    Bok ljudi! Razmišljam koji mobitel uzeti i prvo sam razmišljao između ASUS ZENFONE 2 (4GB/64GB) i LG G4 pa sam onda gledajući sve žive vaše recenzije naišao i na neke SAMSUNG-e i to: SAMSUNG GALAXY S6 (obični), galaxy s6 edge, galaxy s6 edge +! HM, ajmo ne geldat novce koliko koji dođe, nego mi recite po vama svi su za nijasnu jedni od drugih u nekim stvarima bolji, no CPU, GPU, kamera koji bi po vama bio presudan!

  • Viktor

    Bok ljudi! Razmišljam koji mobitel uzeti i prvo sam razmišljao između ASUS ZENFONE 2 (4GB/64GB) i LG G4 pa sam onda gledajući sve žive vaše recenzije naišao i na neke SAMSUNG-e i to: SAMSUNG GALAXY S6 (obični), galaxy s6 edge, galaxy s6 edge +! HM, ajmo ne geldat novce koliko koji dođe, nego mi recite po vama svi su za nijasnu jedni od drugih u nekim stvarima bolji, no CPU, GPU, kamera koji bi po vama bio presudan!

  • Jasmin

    Zadnjih dana se Samsung app uporno azurira kad se spojim na WiFi i nikad kraja. Kad odem na Samsung app aplikaciju i pokrenem ažuriranje, ruši se sama od sebe. Ima li tko sličnih problema?

  • LOOOL

    Zanima me koji je mob bolji S6 ili A5 2016?

  • S6

  • Matic1

    Sgs s6 ili Iphone 5s??

  • Ksenija Hemar-Komin

    S6 sam kupila 15.4.2016.-bila sam presretna i prezadovoljna usprkos visokoj cijeni,danas 12.7.2016. ni tri mjeseca kasnije užasno razocaranje.Pazila sam ga kao oko u glavi,odmah je dobio futrolu,sve radila kako piše da bi nocas oko 23h još bio u funkciji (slala sam poruku) a jutros oko 8h potpuno mrtav mobitel-što reci-nije pao,nije se namocio,ne radim u prašini….baš sam jako žalosna.mob je na popravku a ja na more nosin stari ajfon4,spor ali nepokvarljiv

  • kat

    Da li je normalno da se pregrijava pri punjenju (ne koristim ga dok je na punjacu), a zna se pregrijati i nakon dopisivanja na wappu, massengeru itd nakon ne tago dugo vremena… uredaj je star tek 5 dana

  • Krešimir Blažev

    Pitanje sta znaci pregrijavanje. Normalno je da se pojacano grije, a sad jel se pregrijava, trebao bih popipati 🙂
    Mislim da je to OK, ali ako smatras da se ipak pregrijava, otidji do servisa.

  • Cipa

    Imam problem na mom Galaxy s6. Naime, što se događa. Kad uključim u postavkama mreže LTE/3G/2G režim rada prilikom prekida poziva ili odbacivanja poziva na trenutak ostanem bez mreže. Znači, 1sekundu nema mreže pojavi se u status baru uskličnik i piše nema mreže. Kad prebacim u postavkama na drugi režim rada nema problema. Da li je netko primijetio i ako je je kako da ga riješim. Ne bih na servis nije mi problem samo malo iritira. Pozdrav…

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]