Qualcomm Snapdragon 835: procurili novi detalji

snapdragon-835-novi-detalji

Budući da Qualcomm detalje o novim procesorima otkriva postupno, tj. u nekoliko navrata, sasvim je očekivano da paralelno stižu i informacije ispod stola. Tako su danas izronili pojedini detalji o novom Snapdragonu 835, o kojem ćemo sve vjerojatno saznati na predstojećem CES-u u Las Vegasu.

Prema dosadašnjim glasinama, Snapdragon 835 će biti proizveden u suradnji sa Samsungom, odnosno u njegovom 10 nm procesu. Ostvarivat će 27% bolje performanse u odnosu na Snapdragon 820, a istovremeno će trošiti manje energije.

Sudeći prema prezentacijskim slajdovima koji su procurili ovog vikenda, nove jezgre će nositi oznaku Kryo 280, a Adreno 540 GPU bi svoj posao trebao obavljati 25% brže nego prethodnik. Sve ovo će novom Snapdragonu omogućiti reprodukciju 4K 60 fps videa, uz podršku za OpenGL ES, Vulkan i DirectX12 grafiku.

Pored navedenog, Snapdragon 835 čipset će zauzimati manju površinu, podržavat će kamere s još brži fokusom, a nova tehnologija stvara pretpostavke i za ugradnju Quick Charge 4 tehnologije, koja bi baterije trebala puniti do 20% brže nego Quick Charge 3.

Kao prvi uređaji koji će biti opremljeni ovim procesorom navode se LG G6 i Samsung Galaxy S8, ali nikakvo iznenađenje neće biti ako prije njih ponovo uleti neki od kineskih proizvođača, kojima je to dio marketinške strategije.

slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-1 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-3 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-2 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-4

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT