Ostalo

Goran Jović savjetuje: 5 najboljih foto aplikacija za savršene fotografijeHuawei nova 9 pametni telefon najnoviji je uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona, a opremljen je najnovijom tehnologijom kamere te velikim brojem aplikacija za uređivanje fotografija. Odlična kamera Huawei nove 9 zabilježit će svaki važan trenutak, a svjetski priznati fotograf Goran Jović otkriva nam kako dodatno dotjerati fotografije pomoću najboljih aplikacija.

Goran Jović diplomirani je kineziolog te bivši sportaš, koji trenutno radi kao profesor kineziologije u srednjoj Ekonomskoj i Tehničkoj školi u Imotskom. U svijetu je ipak poznatiji kao putopisac, fotograf te zaljubljenik u umjetnost i prekrasne krajolike. Ovaj strastveni avanturist iza sebe ima više od deset godina iskustva u fotografiranju i dobitnik je čak 30 međunarodnih priznanja za svoj rad. U svojoj bogatoj karijeri, posjetio je i fotografirao najljepše krajeve Afrike, Južne Amerike, Antarktike te ostalih dijelova svijeta.

Član je žirija ovogodišnjeg Huawei Next Image Awards izadnja, najvećeg svjetskog natjecanja u mobilnoj fotografiji, koje natjecatelje potiče da kroz 10 različitih kategorija otkriju raznolikost i ljepotu života, baš kao što to Goran radi na svojim putovanjima. Kako bi stvorio vrhunske fotografije, Goran mora imati vrhunsku opremu te ga na njegovim putovanjima prati Huawei nova 9 pametni telefon, koji mu je uvijek pri ruci.

Odlična kamera

Huawei nova 9 pametni telefon opremljen je sustavom kamera Ultra Vision koje osiguravaju veliku količinu svjetla prilikom korištenja svih 5 kamera, kako bi se čak i noću stvorile što kvalitetnije i jasnije fotografije.

5 omiljenih fotoaplikacija Gorana Jovića

Osim odlične kamere koju pruža Huawei nova 9, za stvaranje vrhunske fotografije potrebne su i aplikacije za uređivanje fotografija. Goran Jović istaknuo je 5 aplikacija kojima on uređuje fotografije, a sve su dostupne na AppGalleryju.

  1. PicsArt


PicsArt je moćna aplikacija za uređivanje fotografija koja svojim korisnicima nudi bogat niz funkcija, poput naljepnica, kolaža, filtera i mogućnosti dijeljenja svojih kreacija s prijatejlima. Sadrži popularne filtere poput Golden Hour, Mirror Selfies i retro VHS ili Y2K filtere. PicsArt također sadrži popularne efekte estetskih naljepnica te još mnogo drugih besplatnih značajki. Uz moćne kamere Huawei nova 9 telefona - glavna kamera od 50MP, ultraširokokutna, dubinska, makro te prednja kamera od 32MP - bez ikakvih ćete poteškoća uhvatiti svaki inspirativni trenutak i uz pomoć PicsArt aplikacije stvoriti savršenu fotografiju za vaše društvene mreže.„PicsArt sadrži sve potrebne alate za uređivanje fotografija, a posebno bih izdvojio „brush“ opciju za fino uređivanje detalja. Također, volim koristiti i različite vrste filtera kao npr. Golden Hour“, rekao nam je Goran Jović.

  1. Canva


Canva je aplikacija za grafički dizajn koja korisnicima omogućuje uljepšavanje sadržaja na društvenim mrežama. Aplikacija Canva sadrži velik broj predložaka koje možete uređivati i redizajnirati kako bi bolje izgledali, a nudi i mogućnost uređivanja fotografija te veliku kolekciju besplatnih elemenata kojima ćete lako istaknuti svoje radove.

Goran Jović otkrio nam je kako često koristi aplikaciju Canva pri kreiranju sadržaja s logotipima i kolažima na svom Instagram profilu koji broji čak 195.000 pratitelja.

  1. Meitu


Meitu je jedna od najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija. Svojim korisnicima nudi niz funkcija za uređivanje fotografija, poput primjenjivanja filtera, zamagljivanja pozadine, pretvaranja portreta u ilustraciju te mozaik funkcije koja će sakriti sve ono što ne želite na svojoj fotografiji. Uređivanje portreta omogućeno je raznim efektima poput izbjeljivanja zubi, poravnanja nosa ili promjenom boje očiju.

„Uređivanje portreta s Meitu ide na novu razinu bilo da želimo urediti svoj portret, urediti pozadinu ili je jednostavno izrezati“, rekao je Goran Jović te je potvrdio kako je Meitu obavezna aplikacija zato jer nam je selfie postao neizostavni dio svakodnevice.

  1. Photo Editor Pro


Photo Editor Pro je aplikacija za uređivanje fotografija i kreiranje kolaža. Nudi velik niz sjajnih filtera, elegantnih efekata i fantastičnih naljepnica. Aplikacija omogućuje kreiranje posebnih fotografija koje se izravno mogu podijeliti sa vašim kontaktima. Također, moguće je kreirati i samostalne crteže koristeći razne alate za crtanje.

„U sklopu aplikacije možemo koristiti fotokolaž urednik sa 120 vrsta okvira kreirajući atraktivne kolaže koristeći svoje fotografije, zabavne naljepnice, pozadine i tekstove s različitim fontovima“, rekao je Goran Jović te je dodao: „Uz standardne alate za obradu fotografija, aplikacija nam nudi dodatne zanimljive alate za vinjetiranje, izbjeljivanje te ispravljanje sitnih nepravilnosti na fotografiji“. 

  1. Pro Cam


Pro Cam X aplikacija pretvara vaš telefon u visokokvalitetan fotoaparat, a u kombinaciji s kamerom Huawei nova 9 telefona koja omogućuje snimanje u 4K rezoluciji, vaše će se kreacije isticati! Uz Pro Cam aplikaciju možete i kontrolirati ekspoziciju i balans bijele boje. Brze performanse kamere omogućuju veći broj fotografija u određenom intervalu, što je korisno pri kreiranju videozapisa s ubrzanjem (opcija Time-Lapse). Također, aplikacija sadrži i automatsko izoštravanje slike prilikom podrhtavanja ruku. Uz značajke ovog pametnog telefona poput Super Night Selfie noćnog fotografiranja, Night Portrait Mode, Extreme Night Shoot i Night Selfie, svaka će  fotografija uslikana uz Pro Cam aplikaciju izgledati kao da je profesionalna.

„Potpuna kontrola svih postavki snažne 50 MP kamere Huawei nova 9 uređaja daje vam bezbroj mogućnosti“, tako je u par riječi Goran Jović opisao kameru nova 9 telefona, te je dodao : „Uz kontrolu brzine okidanja, ISO vrijednosti i balansa bijele boje, imamo napredne opcije prikazivanja histograma, polja fokusa, prepoznavanja lica i niz drugih opcija koje moćnu kameru Huawei nova 9 uređaja dižu na novu razinu“.

 

Next Image Awards 2021.

Ako vas je tekst o Goranu i njegovoj super kameri Huawei nova 9 pametnog telefona nadahnuo te se želite okušati u mobilnoj fotografiji, onda je Huaweijev Next Image Awards 2021. pravi izazov za vas. Pokažite nam svoje najbolje fotografije i pokušajte osvojiti glavnu nagradu - Huawei nova 9 pametni telefon.

 

AppGallery

AppGallery je treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja, a svojim korisnicima nudi 173.000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija integriranih s HMS-om, stabilnim i sigurnim Huaweijevim operativnim sustavom.

Sve aplikacije moguće je preuzeti preko AppGallery trgovine te putem Petal Search preglednika koji nudi link za preuzimanje aplikacije s web lokacije. Aplikacije se preuzimaju sa službenih stranica stoga su sigurnost i autentičnost osigurane.