Apple bi nove modele iPhonea uskoro mogao lansirati dva puta godišnje; 2020. stižu četiri modela?

Ako je vjerovati analitičarima JP Morgana, Apple bi uskoro mogao promijeniti strategiju lansiranja novih modela iPhonea. Prema njihovim predviđanjima, ova bi kompanija zbog sve brže implementacije 5G na proljeće 2020. godine mogla lansirati dva modela od kojih bi jedan bio skuplji, a drugi nešto jeftiniji, dok bi se druga dva na tržištu pojavila na jesen.

Naime, američki T-Mobile će do kraja ovog mjeseca na cijelom području SAD u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu, a na sličan potez se pripremaju i ostali veliki operateri.

U Appleu su stoga očito shvatili da s lansiranjem uređaja s podrškom za 5G malčice kasne, pa vjerojatno zato namjeravaju stvari popraviti ranijim predstavljanjem novih modela, što bi korisnike trebalo motivirati na kupnju novih kako bi uživali u većim brzinama.

S obzirom na kompleksnost 5G tehnologije i različite standarde, odnosno frekvencijske spektre u kojima rade, dva Appleova modela bi trebala podržavati 5G mreže koje koriste milimetarski val (npr. 27 GHz), a druga dva spektre ispod 6 GHz.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT