Apple iz App Storea izbacuje aplikacije koje su potajno snimale vaše radnje na zaslonu

U jučerašnoj objavi TechCruncha, otkriveno je da određene kompanije koriste svoje iOS aplikacije, odnosno alate ugrađene u njih, kako bi potajno snimali korisnikove radnje na zaslonu uređaja. Ti su alati bilježili svaku kretnju prstom, dakle geste i tipkanje unutar aplikacija, kako bi kompanijama omogućili uvid u ponašanje korisnika.

Međutim, prema Appleovim uputama za izradu aplikacija, takvi alati su zabranjeni, pa je danas izdao hitnu odredbu da se takvi alati uklone, jer će u protivnom cijele aplikacije biti uklonjene iz App Storea.

Prema pisanju TechCruncha, takvi alati inače imaju zadatak zamaskirati osjetljive detalje, odnosno privatne informacije o korisniku, no događalo se da procure brojevi putovnica i kreditnih kartica. U ovom trenutnu je poznato da se među spornim aplikacijama od poznatijih imena nalaze Air Canada, Abercrombie & Fitch, Expedia i Hotels.com.

Nakon ovog otkrića, iz Appela su hitno reagirali i proizvođačima ovih aplikacija dali rok kraći od jednog dana da uklone sporni kod.

TechCrunch
Engadget

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT