Apple

Apple predstavio novi 24-inčni iMac s M3 procesorom

Apple je predstavio novi 24-inčni stolno iMac kojeg pokreće potpuno novi M3 procesor. Prema Appleu, novi iMac je do 2 puta brži od svog prethodnika s M1 procesorom i do 2,5 puta brži od popularnih 27-inčnih modela temeljenih na Intelovim x86 čipovima. U kompaniji tvrde da novi iMac nudi vrhunske performanse u različitim sferama, od multitaskinga do stvaranja sadržaja, dok njegov napredni GPU omogućuje realistična iskustva igranja.

Novi iMac opremljen je 24-inčnim LED 4.5K Retina zaslonom s 500 nita pozadinskog osvjetljenja. Dolazi s podrškom za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3. Sadrži 1080p FaceTime HD kameru za video pozive, sustav sa šest zvučnika i mikrofon s tri niza s usmjerenim snopovima.

iMac 2023 nudi mogućnosti povezivanja kao što su dva Thunderbolt/USB 4 priključka koji podržavaju DisplayPort, Thunderbolt 3 (do 40 Gbps), USB 4 (do 40 Gbps) i USB 3.1 Gen 2 (do 10 Gbps). Također je kompatibilan s Thunderbolt 2, HDMI, DVI i VGA putem zasebnih adaptera. Dodatno, uključuje 3,5 mm priključak za slušalice i Gigabit Ethernet priključak. iMac također ima dva USB 3 priključka za brzi prijenos podataka do 10 Gbps.

2023 iMac radi na macOS Sonoma operativnom sustavu, koji je uveo widgete za personalizaciju radne površine, poboljšanja za video konferencije i poboljšanja Safarija. Također nudi kolekciju novih screensavera i način igre za bolju izvedbu igranja. U Appleu navode da je iMac dizajniran imajući na umu ekologiju, koristeći reciklirane materijale i eliminirajući štetne tvari,a može se kupiti u čak sedam boja.

Apple iMac 2023 cijena

Od danas, iMac 2023 dostupan je za prednarudžbe na više tržišta. Varijanta GPU-a s 8 jezgri, koja dolazi u plavoj, zelenoj, ružičastoj i srebrnoj boji, iu SAD-u nosi cijenu od 1299 USD. Njegova GPU varijanta s 10 jezgri počinje od 1499 USD i dolazi u više boja poput plave, zelene, ružičaste, srebrne, žute, narančaste i ljubičaste. U prodaji će biti dostupan za kupnju od 7. studenog, no cijene za naše tržište još nisu poznate.