Windows Apple

Apple predstavio novu iCloud aplikaciju za Windows. Napokon normalna razmjena podataka između iPhonea i PC-a

Odlična vijest za sve vlasnike iPhonea koji ga koriste u kombinaciji s Windows računalom, umjesto s Macom, jel... Apple, naravno želi da u svim sferama života koristite njegov eko-sustav pa se zato iPhone najbolje osjeća u suživotu s Macom, dok mu kontakt s Windowsima dođe nešto kao protuprirodni blud.

No ipak, Apple se ovoga puta iz nekog razloga odlučio „popraviti“ iCloud za Windows, koji je do sada inače dobivao najniže moguće ocjene od strane korisnika. Ukoliko ste željeli sinkronizirati svoje fotke, bookmarke i ostale drangulije s iPhonea na PC, često ste prolazili golgotu nepraktičnosti, nelogičnosti, a često doživljavali i napade i bijesa.

Tako u najnovijoj verziji iCloud aplikacije za Windows, Apple napokon donosi promjene koje nisu samo kozmetičke, već i funkcionalne naravi. Aplikacija verzije 15.0.14, koju možete preuzeti iz Microsoft trgovine, sada donosi mogućnost sinkronizacije iCloud fotografija s mapom na Windows File Exploreru, putem kojeg možete i pristupiti ostalim datotekama u Appleovom cloud servisu. Nadalje, uz novu iCloud aplikaciju za Windows možete sinkronizirati i kontakte s Microsoft Outlookom, te spojiti Safari i Chrome, Firefox i Edge bookmarke. Kao šlag na tortu, stiže i mogućnost kreiranja dijeljene mape s Microsoft Fotografijama.

Da ne bi sve stalo na sinkronizaciji sadržaja, Apple se pobrinuo i za sigurnosnu stranu priče. Tako ćete od sada moći sinkronizirati i lozinke imeđu iOS, Windows i Mac uređaja.

Na koncu, jedna digresija. Iako je nova iCloud aplikacija dostupna i za Windows 10 i Windows 11 sustave, na prvom neće sve funkcije raditi zbog Appleovih hardverskih zahtjeva. Uostalom, i Microsoft ih ima, pa zašto bi se Apple razlikovao? Oni koji žele uživati u svim novotarijama iCloud aplikacije za Windows, morat će svoje računalo nadograditi na Windows 11.