Apple rezervirao sve 5nm proizvodne kapacitete TSMC-a za A14 Bionic čipset

Nedavno smo pisali kako će Samsung biti jedini proizvođač nadolazećeg Qualcomm Snapdragon 875 procesora koji bi trebao biti predstavljen do kraja godine. Iako se isprva špekuliralo da je Samsung ponudio bolje uvjete od TSMC-a za proizvodnju novog top modela Snapdragon procesora, čini se da su TSMC-ovi kapaciteti već rezervirani.

Naime, TSMC i Samsung trenutno su jedini proizvođači sposobni za 5nm proizvodni proces, a čini se kako je Apple rezervirao sve TSMC-ove kapacitete za proizvodnju A14 čipseta. Prije Applea, TSMC je Huaweiju isporučio nadolazeći Kirin 1020 (ili 9000 ovisno kako ga kineska tvrtka nazove), ali zbog američkih sankcija ta suradnje je prekinuta.

Sada internetski izvori navode da je Apple naručio oko 80 milijuna A14 Bionic procesora od TSMC-a koji će biti korišteni u nadolazećoj iPhone 12 seriji uređaja, a već ih koristi novi iPad Air. Od Applea se očekuje da nove iPhone 12 smartfone predstavi sljedeći mjesec, a glasine sugeriraju da bi trebali vidjeti čak četiri nova iPhonea.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT