Apple se oglasio povodom pregrijavanja iPhonea 15 Pro. Kaže da će nadogradnja riješiti problem

Nedavne vijesti o pregrijavanju novog iPhonea 15 Pro podigle su veliku prašinu, a danas se se napokon po tom pitanju oglasio i sam Apple. U svojoj objavi kompanija navodi da je zagrijavanje uređaja uobičajeno u prvim danima korištenja zbog, kako navode, mnoštva pozadinskih procesa koji se prilikom postavljanja odvijaju.

Isto tako je utvrđeno da se uzorak pregrijavanja najčešće događa prilikom korištenja nekih sasvim benignih aplikacija kao što su Instagram i Uber, te igre Asphalt 9: Legends. Za potonju svakako možemo reći da može uzrokovati pregrijavanje, no Instagram i Uber nikako ne bi smjeli, a zanimljivo je da to ne čine na modelima prethodne generacije. Netko će u ovom trenutku možda okriviti kombinaciju iOS-a 17 i spomenutih aplikacija, no nitko se u međuvremenu nije žalio da npr. se iPhone 14 Pro Max nadograđen na najnoviju verziju iOS-a pregrijava prilikom korištenja spomenutih aplikacija.

Apple u svakom slučaju navodi da „radi na problemu“, te da će rješenje ubrzo stići u obliku iOS-a 17.1. Što će točno ova nadogradnja učiniti kako bi spriječila pregrijavanje, za sada nije poznato, no podsjetimo da je poznati stručnjak i analitičar Ming-Chi Kup već objavio svoju prognozu da je jedino moguće rješenje throttling, odnosno usporavanje procesora kad se postigne određena temperatura, a to izravno znači smanjenje performansi. On, naime, za pregrijavanje krivi titansko kućište, koje nije u stanju provoditi toplinu u jednakoj mjeri kao što to čine čelik i aluminij.

Kako će se stvari dalje odvijati, vidjet ćemo čim Apple izbaci spomenutu nadogradnju.