Apple

Apple službeno objavio koliko nadogradnji će nuditi za iPhone

I to se dogodilo. Apple je po prvi puta objavio vremenski okvir za softverske nadogradnje iPhonea. Na zahtjev britanskog regulatora, Apple će nuditi minimalno pet godina novih verzija iOS-a.

Apple je inače poznat po prilično dugom periodu pružanja softverske podrške za svoje uređaje, čak i dulje. Dakle, ova službena objava znači da će ažuriranja biti podržana minimalno pet godina, a možda i više.

Ovakvu odluku neki su već protumačili kapitulacijom pred Googleom i Samsungom, koji za svoje nove uređaje obećavaju sedam godina nadogradnji, no imajmo na umu da je i Apple godinama nadograđivao čak i starije uređaje.

Međutim, treba imati na umu da što je uređaj stariji, manje će novih funkcija na njemu biti podržano ili upotrebljivo, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da baterije pametnih telefona već nakon dvije godine počinju degradirati, tako da je upitno koliko sedam godina nadogradnji uopće ima smisla.

Na koncu, nema sumnje da će se najveći rivali na tržištu natjecati na svim poljima pa tako i ovom, stoga korisnici mogu samo profitirati, naravno, u okvirima realnih očekivanja.