Apple

Apple tvrdi da je tri godine radio na kompatibilnosti Apple Watcha i Androida

Nakon jučerašnje objave o tužbi američkog ministarstva pravosuđa i Appleove promptne reakcije da će uložiti žalbu, danas stižu novi detalji. Kako prenosi 9to5mac, Apple navodi da je pune tri godine radio na kompatibilnosti Apple Watch pametnog sata s Androidom, no u nekom trenutku je odustao zbog „tehničkih ograničenja“.

Podsjetimo, Apple Watch radi isključivo u kombinaciji s iPhoneom, dok se velika većina ostalih pametnih satova jednostavno može povezati s bilo kojim mobilnim operativnim sustavom. U američkom ministarstvu pravosuđa smatraju da je Apple ograničavanjem korištenja Watcha isključivo na iPhone, korisnike doveo u neravnopravan položaj, jer ukoliko žele promijeniti mobitel, moraju i sat.

U Appleu nisu naveli detalje o „tehničkim ograničenjima“, pa zbog toga priča u ovom trenutku zvuči šuplje. Svakako je moguće da zbog zatvorenosti Appleovog eko-sustava postoje određena ograničenja u povezivanju s ostalim platformama, no isto tako smo vidjeli da se iPhone bez problema može povezati na Windows računala. Appleovo opravdanje bi svakako bilo vjerodostojnije da je za najnovije navode ponudio kakav-takav dokaz, odnosno objašnjenje.