Apple u novom pokušaju smanjivanja ovisnosti o Samsungovim zaslonima

Kako piše japanski Nikkei Review, Apple je u fazi intenzivnog testiranja OLED zaslona kineskog proizvođača BOE, koji bi trebao biti najveći dobavljač zaslona za generaciju iPhone uređaja predviđenu za 2020. godinu.

BOE Technology Group kineska je tvrtka koja već proizvodi zaslone za iPad i MacBook od 2017. godine, a surađuje i s Huaweijem, za kojeg proizvodi zaslon za preklopni Mate X. BOE je kao i mnoge druge kineske tvrtke subvencioniran od strane kineske vlade, a postoji rizik da tvrtka bude dodana na listu entiteta kao Huawei, što će značajno otežati joj poslovanje, navodi Nikkei.

Izvještaj navodi da bi BOE-ov OLED zaslon mogao biti 20% jeftiniji od Samsungova zaslona, a ako zadovolji Appleove standarde kvalitete, trebao bi biti ugrađen na generaciju iPhone uređaja za 2020. godinu. Tada bi navodno i najjeftiniji model (iPhone XR 2020. ili kako god ga Apple nazove), trebao imati OLED zaslon.

Apple već godinama pokušava smanjiti ovisnost svoje logistike o Samsungovim komponentama, no za sada bez velikog uspjeha. Budući da je zaslon najskuplji dio uređaja (procjena od 120 dolara za iPhone XS MAX), prelazak na zaslone kineskog BOE-a kao najvećeg dobavljača imao bi pozitivan utjecaj na Appleovu maržu te bi bio udarac Samsungu, kao trenutnom najvećem dobavljaču zaslona za iPhone.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT