Biznis Aplikacije

Biden bi zabranio TikTok, ali je na njemu istovremeno otvorio vlastiti račun za promociju

Saga oko zabrane TikToka u Americi se nastavlja. Kongres je na prijedlog zastupnika iz obiju stranaka jučer izglasao zakon kojim se zabranjuje ova kineska platforma, i to s izrazito jakom većinom s 365 glasova za i 65 protiv.

Međutim, da bi stupio na snagu, mora proći dodatnu proceduru. Senat, tj. drugi dom američkog parlamenta u ovom trenutku blokira zakon, no nije isključeno da će na kraju popustiti s obzirom na snažan pritisak iz obaju tabora, demokratskog i republikanskog.

Konačni stadij je potpisivanje zakona od strane predsjednik Joea Bidena, nakon čega bi stupio na snagu. Biden je prethodno objavio da će potpisati zakon ako ga Kongres usvoji, ali cijela priče je u međuvremenu poprimila ironičan ton. S obzirom da će se Biden ponovno kandidirati za predsjednika, njegov tim je otvorio upravo TikTok račun kako bi vršio predizbornu kampanju. Naime, preko 170 milijuna Amerikanaca aktivno koristi TikTok, stoga ne čudi odluka o promociji i putem ove platforme, ali ju istovremeno ne neće moći pratiti zaposlenici u državnim službama, jer im je TikTok već otprije zabranjen.

Kako će ova saga na kraju završiti, vidjet ćemo. Možda TikTok zabrane nakon predsjedničkih izbora?

Povezano: TikTok u SAD-u odbrojava zadnje dane. Hoće li zabranu doživjeti i u EU?