Kriptovalute

Bitcoin dosegao cijenu od 66.000 dolara. Najvišu u povijestiBitcoin je upravo postigao cijenu od 66.200 dolara, što je najviše u povijesti ove kriptovalute. Dakle nešto iznad cijene u travnju, nakon čega je uslijedio pad zbog kineske zabrane rudarenja. Bitcoin je tako ponovno u „plusu“, odnosu u plusu su i svi oni koji su ga tada kupili po najvišoj cijeni.

Istini za volju, cijena Bitcoina u odnosu na Euro je još jučer dosegla ATH (All-time-high) jer dolar proljetos bio slabiji.

Ovim se sada završava period konsolidacije i vraćanja na cijenu iz proljeća, ali prema ogromnoj većini analitičara, predstavlja tek početak novog bull-runa i postizanje novih rekorda. Mnogi se slažu da će Bitcoin do kraja godine doseći cijenu od 100.000 dolara, što nije nemoguće ako naredni period usporedimo sa sličnim iz prošle godine, a sve skupa je poduprto tehničkim analizama i mjerodavnom metrikom.

Naravno, u međuvremenu treba očekivati i korekcije, odnosno privremene padove cijene i kasnije vraćanje, te ponovni rast koji bi trebao potrajati sve do proljeća, što je jedan razuman period za moguću procjenu.

Što se ostalih kriptovaluta tiče, pomakle su se s mrtve točke, no nedovoljno da prate rast cijene Bitcoina. U svakom slučaju, altcoini će još neko vrijeme očito morati pričekati, tj. dok se cijena Bitcoina ne konsolidira, tj. kad rast barem malo uspori.