Kriptovalute

Bitcoin dosegao vrijednost od 52.000 dolara. Tržišna kapitalizacija se vratila na razinu iznad 1 bilijuna

Dobrih vijesti o kriptovalutama nikad dosta, a u posljednje vrijeme sve ih je više. Tako je Bitcoin danas porastao preko 6% i dosegao ključnu resistance zonu od 52.000 dolara, da bi cijena u trenucima nastanka ovog teksta iznosila oko 51.600. Hoće li Bitcoin probiti ovu prepreku i konsolidirati se na višim razinama, tek ćemo vidjeti.

Ovakav porast cijene rezultirao je i povratkom tržišne kapitalizacije najveće kriptovalute na razinu iznad jednog bilijuna (1000 milijardi) dolara.

Zanimljivo je da se ovo dogodilo čak i nakon što je američka administracija jučer objavila podatke o inflaciji, koji su sve samo ne obećavajući.

Tehnička analiza nam kaže da se, u slučaju većeg povlačenja profita od strane trejdera, prva support zona nalazi na razini od oko 47.000 dolara, a druga na 41.000. U slučaju da ne bude većih poremećaja na tržištu, put prema 60.000 dolara je sada otvoren.

Neki analitičari su već najavili da bi neposredno prije halvinga, koji će se dogoditi 18. travnja, vrijednost Bitcoina mogla doseći razinu od čak 70.000 dolara. Živi bili pa vidjeli, no nakon ovako strelovitog rasta u relativno kratkom vremenu, svakako savjetujemo oprez.

Izjava o odricanju od odgovornosti:
Sve analize i/ili procjene u ovom tekstu, subjektivno su stajalište autora i ne predstavljaju savjete za ulaganje. Ukoliko se odlučite na ulaganje u kriptovalute, to činite na vlastitu odgovornost i na temelju vlastitih procjena i istraživanja.