Kriptovalute

Bitcoin u opasnoj zoni neposredno prije halvinga

Analitičar i uspješan trgovac kriptovalutama Rekt Capital, danas je iznio upozorenje o Bitcoinu, tj. u vezi najnovije korekcije cijene. Ovaj trgovac s oko pola milijuna pratitelja na X platformi u svom najnovijem videu obavljenom na YouTubeu, rekao je da Bitcoin trenutno doživljava korekciju prije halvinga planiranog za 18. travnja.

Naime, i do sada smo u našoj rubrici o kriptovalutama u nekoliko navrata upozoravali na mogući pullback neposredno prije halving eventa, tako da se cijena Bitcoina trenutno nalazi u „opasnoj“ zoni u smislu da još uvijek postoji volatilnost koja bi cijenu najveće kriptovalute mogla dodatno sniziti. Ova zona se trenutno nalazi u rasponu između 60.000 i 73.800 dolara. Kako ovaj popularni analitičar i trgovac navodi, malo je vjerojatno da će cijena neposredno prije halvinga pasti još niže, ali svakako savjetuje oprez.

Ovo konkretno implicira suzdržavanje od otvaranja novih long pozicija, pogotovo uz visoki leverage, jer bi vas takva avantura mogla koštati cijelog vašeg uloga.

Naravno, nije isključeno ni spuštanje cijene Bitcoina ispod psihološke granice od 60.000 dolara, ali čak da se to i dogodi, nakon halvinga svakako možemo očekivati rast, navodi spomenuti izvor.