Carl Pei službeno napustio OnePlus

Suosnivač OnePlusa Carl Pei službeno je objavio da je napustio tvrtku. U službenoj objavi na OnePlus forumu, Carl Pei naveo je da nakon 7 godina napušta OnePlus, kojeg je pokrenuo zajedno s trenutnim CEO-om Peteom Lauom u 24. godini života. Zahvalio se cijeloj OnePlus zajednici, OnePlus timu i suosnivaču,  te zaključio kako mu instinkt kaže da je vrijeme za nešto novo, kao što ga je instikt vodio u mnogim odlukama unutar OnePlus-a.

OnePlus je jedan od brendova kineske BBK Grupacije, čiji su članovi Oppo, Vivo i Realme. OnePlus svoju je popularnost stekao nudeći uređaje odličnih specifikacija po suludo niskim cijenama te koristeći sustav pozivnica pri kupovini uređaja. Kako je tvrtka sazrijevala i rasla, tako su i uređaji postajali sve sličniji konkurenciji, no i dalje OnePlus slovi kao proizvođač uređaja s odličnim omjerom uloženog i dobivnog, samo što se iznos uloženog, odnosno cijena uređaja u ovom se slučaju povećala, što je zapravo industrijski trend.

Glasine o odlasku jednog od čelnih ljudi OnePlus-a kolale su neko vrijeme, a ovog tjedna je to službeno potvrđeno. Nije poznato zašto (niti će to ikad biti službeno objavljeno), no pretpostavlja se da vizija koju za OnePlus ima Carl Pei i vizija koju ima Pete Lau nisu kompatibilne, stoga je Carl napustio tvrtku. Osim izrade odličnih proizvoda, Carl Pei poznat je po otvorenoj komunikaciji na društvenim mrežama sa korisnicima i medijima.

Cijelu objavu o odlasku možete pronaći na službenom OnePlus forumu ovdje.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT