Counterpoint: Apple isporučio najviše smartfona u 4. kvartalu, Samsung tijekom cijele godine, a BBK ukupno najviše zbog različitih brandova

Analitičari iz Counterpointa objavili su kakvo je stanje s udjelima pojedinih proizvođača smartfona u 4. kvartalu 2020. godine i tijekom cijele 2020. godine. U 4. kvartalu prošle godine, Apple je zasjeo na tron isporučivši najviše smartfona na svijetu, što se reflektira i u svježe objavljenom financijskom izvješću prema kojem je tvrtka imala rekordan kvartal.

 

Apple je u 4. kvartalu isporučio 81,9 milijuna smartfona prema Counterpointu, što je rast od 13% u odnosu na isti kvartal godinu ranije. Samsung je drugi sa isporukom od 62,5 milijuna smartfona, što je pad od 11% na godišnjoj razini. Treći Xiaomi isporučio je 43 milijuna smartfona uz rast od 11%, dok iza njega slijede BBK brendovi Oppo s 34 milijuna i Vivo s 33,4 milijuna. Huawei, koji je prije dva kvaratala isporučio najviše smartfona, pao je na 6. mjesto isporučivši 33 milijuna smartfona prošli kvartal, što je 41% manje na godišnoj razini. Kombinirana isporuka BBK brendova Oppa, Viva i Realmea u 4. kvartalu iznosila je 81,4 milijuna što ih stavlja odmah iza Applea po isporukama, bez pribrajanja OnePlus brenda čiji su uređaji isporučeni u manje od 7 milijuna primjeraka i nisu se našli na Counterpointovom top 10 popisu. Realno je za očekvati da je par milijuna OnePlusova isporučeno u 4. kvartalu, tako je BBK vjerojatno najveći proizvođač smartfona na svijetu u prošlom kvartalu.

 

U cijeloj 2020. godini, prvo mjesto zauzeo je Samsung sa isporukom 255,7 milijuna smartfona (-14% YoY), dok je Apple drugi isporučivši 201 milijun iPhonea (+3% YoY). Huawei je treći s isporukom od 187 milijuna smartfona uz pad na godišnjoj razini od 21%, dok je treći Xiaomi, a četvrti Oppo. Ponovno računajući kombinirane isporuke BBK brendova (bez OnePlusa) dolazimo do 262,7 milijuna smartfona, čime je BBK zapravo najveći proizvođač smartfona u 2020. godini.

Counterpoint

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT