DeFunc True GO bežične slušalice – Recenzija

U vrijeme kad 3,5 mm izlazi za slušalice polako odumiru, stvara se sve veća potražnja za kupnjom kvalitetnih bluetooth slušalica. Na ovom prezasićenom tržištu najlakše je kupiti kvalitetne slušalice od 1000 i više kuna i biti miran, no ne dijele svi takvo mišljenje.

Među mnoštvom brandova iz Kine i njihovih online trgovina putem kojih smo naručili još neke, pokušali smo pronaći slušalice koje su dostupne u domaćim trgovinama i koje možemo imati odmah. Sudeći po brzini dolaska robe iz Kine i uzevši u obzir (ne)pouzdanost Hrvatske pošte, a sada i širenje korona virusa, na te slušalice ćemo pričekati još neko vrijeme, a do tada vam donosimo jednu kratku recenziju slušalica koje nalikuju Appleovim AirPodsicama.

Baš kao i one, tako i ove dolaze u maloj kutijici koja ujedno služi kao eksterna baterija i punjač, zbog koje će vas ove slušalice poslužiti za slušanje glazbe nekih 12 sati. Proizvođač deklarira čak 14, no mi toliko nismo uspjeli izvući. Ipak, smatramo da je i 12 sati sasvim pristojna brojka.

U pakiranju dobivate spomenutu nosiljku koja oblikom blago podsjeća na sapun, ali je gumirane površine pa ne klizi iz ruku, što je posebno dobro ukoliko slušalice koristite za trening, tako da vam kutijica ne isklizne iz znojnih ruku.

Na njoj ćete pronaći 4 indikatora napunjenosti kutijice, a ovisno o tome kako blinkaju, znat ćete jesu li slušalice pune i koliko je puna sama kutijica, odnosno eksterna baterija.

Kutijica se puni putem USB-C kabela, što nam je posebno drago, jer proizvođači ovakvih slušalica obično štede i stavljaju stari micro USB utor. Samim time možete koristiti punjač bilo kojeg novijeg smartfona da napunite i ove slušalice.

Poklopac kutijice koji skriva slušalice se vrlo lako otvara, ali je istovremeno i čvrsto pridržan zatvorenim malim magnetom koji se brine da ne ostanete bez njih. Osjećaj je sličan zatvaranju i otvaranju kutije naočala. Mogao je biti i malo većeg otpora, ali nećemo od muhe praviti slona.

Unutra ćete pronaći dvije kolijevke u koje spremate same slušalice i to je otprilike to.

Same slušalice, kao što smo već rekli, podsjećaju na Appleove AirPods. Dolaze s IPx4 certifikatom, što bi otprilike značilo da su pogodne za lagani trening. No ukoliko se pretjerano znojite, pogotovo na područjima koja mogu utjecati na slušalice, preporučujemo da potražite neki drugi model.

Što se samog oblika tiče, u mojim ušima su pristojno stajale, ali u pakiranju nećete dobiti dodatne silikonske nastavke tako da ne možemo procijeniti hoće li i vama dobro stajati u ušima.

S druge strane, do nedavno smo imali samo dva oblika slušalica, od kojih su one plastične bile samo jednog oblika koji je kao bio univerzalan za sve uši, tako da ćete morati sami procijeniti.

Slušalicama upravljate putem touch kontrola. Postoji par zadanih komandi i njih ne možete mijenjati. Jednim tapom na bilo koju slušalicu u uhu ćete odgovoriti na poziv ili ga prekinuti, a ukoliko želite odbiti poziv, morat ćete dodir zadržati par sekundi.

Što se glazbe tiče, tapom ćete pustiti ili pauzirati glazbu, a dvostrukim tapom prebaciti na sljedeću pjesmu, odnosno vratiti ju natrag, ovisno tapnete li lijevu ili desnu slušalicu.
Možete i pozvati Google asistenta tako da tapnete i zadržite prst par sekundi na bilo kojoj od slušalica.

Razgovori su s moje strane prošli ugodno, što znači da sam osobu čuo najnormalnije, ali sugovornik je primijetio da ne pričam preko telefona već putem nekog bluetooth uređaja. Čuo me jasno, ali nisam prošao neopaženo kao što je to slučaj s nekim osjetno skupljim slušalicama.

Što se same kvalitete zvuka tiče, ona je pristojna za ovaj tip slušalica. Dovoljno su glasne da ih nisam imao potrebu držati na najglasnije čak ni u bučnijem okruženju. Prilikom prvog spajanja, čut ćete glasovnu obavijest da ste spojeni s vašim smartfonom, a ona je uvijek namještena na najglasnije, što napominjemo čisto da se ne uplašite kad se prvi put spojite. Ono što mene najviše smeta je malo kašnjenje kod gledanja YouTubea ili Netflixa primjerice, ali njega sam primijetio i na dosta skupljim slušalicama.

Generalno su slušalice ok za sve koji traže nešto slično Appleovim AirPodsicama, a ne žele dati tolike novce za njih. Imaju pristojnu kvalitetu izrade i vrlo su lagane, što bi značilo da će dobro stajati u vašim ušima, pod uvjetom da vam oblikom odgovaraju. Dostupne su još u tamno plavoj, crvenoj i bijeloj izvedbi, ali nama je ova crna bila nekako najatraktivnija.

Slušalice možete kupiti na SMS web shopu po cijeni od 349,00 kn, a ukoliko primjenite kupon MOBHR prilikom kupnje, dobit ćete i besplatnu dostavu.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT