Dionice Netflixa u jednom danu pale za nevjerojatnih 25%

Dionice Netflixa jučer su drastično pale, nakon što je kompanija objavila poslovne rezultate iz prvog kvartala ove godine. Prvi put u zadnjih deset godina, Netflix je zabilježio pad pretplatnika na kvartalnoj razini, zbog čega mu je vrijednost dionica na NASDAQ burzi pala za nevjerojatnih 25%.

Razloge za loše poslovne rezultate Netflix vidi u dijeljenju lozinki među korisnicima, pojačanoj konkurenciji, rastućoj inflaciji te ruskoj invaziju na Ukrajinu, zbog koje je obustavio svoje servise u Rusiji te tako ostao bez velikog broja pretplatnika. Štoviše, tijekom drugog kvartala, Netflix očekuje dodatno smanjenje korisničke baze za oko dva milijuna.

Što se tiče dijeljenja lozinki, Netflix već neko vrijeme radi na sprečavanju ove rabote, no očito ne dovoljno uspješno, a zbog inflacije u SAD, nedavno je u SAD podignuo cijene, što je također utjecalo na pad broja korisnika.

Ipak, u priopćenju se navodi da streaming servis i dalje imaju dosta potencijala, s obzirom na rast usluga širokopojasnog interneta u svijetu. Kao jedan od mogućih izlaza iz trenutne situacije, u Netflixu najavljuju mogućnost smanjenja cijene pretplate uz uvođenje reklama.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT