Geekbech 6 donosi novi skup testova, prilagođen modernijim uređajima

Geekbench, jedan od najpopularnijih benchmarka za testiranje performansi mobitela, tableta i računala, u najnovijoj verziji donosi novi pristup. Primal Labs, tvrtka koja stoji iza ovog alata, navodi da su mobiteli i računala napredovala velikom brzinom, te je zbog toga potreban novi način testiranja njihovih sposobnosti, odnosno da su prethodne verzije benchmark testova jednostavno zastarjele.

Tako su danas lansirali Geekbench 6, čiji testovi uključuju veće fotografije i galerije, modernije PDF formate, pozadinski šum u video pozivima, foto filtere, te razne te AI sposobnosti. Aplikacija će zbog svoje prirode sada viti teža, tj. zauzimat će više prostora. Prema riječima inženjera Primal Labsa, nova verzija aplikacije će prilagoditi i testiranja pojedinih jezgri procesora, kako bi se dobili što potpuniji rezultati.

Tu su još i bolje GPU kalkulacije, te preciznije skaliranje i usporedba među različitim platformama. Do sada smo vidjeli da su mnogi mobiteli po testovima često znali nadjačati procesore računala, što ne mora nužno biti točno s obzirom na kompleksnost same usporedbe. Nova verzija bi na tom polju trebala biti objektivnija.

Geekbench 6 je dostupan za Android, iOS, Mac, Linux i Windows operativne sustave te će ostati besplatan za nekomercijalnu upotrebu, a možete ga preuzeti ovdje.