Glasine: Samsung u pregovorima sa Sonyjem oko IMX300 senzora za kameru Galaxyja S7

Z5 kamera

Samsungova perjanica za sljedeću godinu, Galaxy S7, trebala bi dobiti novu kameru, a ako je vjerovati glasinama, imat će senzor od 20 ili više megapiksela. Šuška se da je Samsung trenutno u pregovorima sa Sonyjem oko isporuke njihovog novog IMX300 senzora, koji se već nalazi u Xperiji Z5 i Z5 Compact. Ovo bi predstavljalo značajan napredak u odnosu na ovogodišnje modele koji su došli sa 16 MP senzorom, barem kad su megapikseli u pitanju.

Postoje špekulacije da je IMX300 u originalu zapravo 25 MP senzor, ali da ga je Sony za svoj Xperia Z5 trio smanjio na 23 MP, a Samsung bi ga na kraju mogao dovesti do 20 MP jer će koristiti drugi omjer.

Budući da je do lansiranja Galaxyja S7 ostalo još dosta vremena, moguće su svakakve izmjene i dorade, no vrlo je izvjesno da broj megapiksela neće biti manji od 20.  O ostalim detaljima oko ovog uređaja još uvijek je rano govoriti.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT